Majke prekinule protest, novo okupljanje za 15 dana

Foto: Vijesti

Majke korisnice naknada za troje i više djece odlučile su sinoć da prekinu protest ispred Skupštine Crne Gore, ali će ponovo početi da protestuju za 15 dana.

Kako je danas rekla koordinatorka organizacionog odbora Željka Savković, protesti će se održavati periodično.

“Na prvom sljedećem protestu ću se pojaviti i kao majka i kao potpredsjednica Radničke partije. Na protestima očekujemo članove partija i iz vlasti i iz opozicije, sve one koji misle da su Crnoj Gori potrebne promjene”, kazala je Savković.

Ona je rekla da će ti protest trajati sve dok se nešto ne promijeni.

Savković je kazala i da joj ne pada na pamet da odustane od svoje namjere niti od nadaknada majki.

“Nećemo prestati sa protestima. Noćas ćemo ih završiti, kako bi se majke odmorile. Ovo je bila velika borba i ne želimo da ugrozimo nijedan život naših majki”, navela je Savković.

Majke su od 2. marta svakodnevno protestovale u Podgorici, tražeći ukidanje zakona o smanjenju doživotnih naknada majkama troje i više djece, sa 25 godina staža odnosno 15 godina godina prijavljivanja na ZZZ Crne Gore.

Ustavni sud donio je odluku da su Izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su umanjene naknade majkama, u skladu su sa Ustavom.

Izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, majkama su naknade smanjene sa 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 eura.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply