Mentalna aritmetika i vježbanje pamćenja i kreativnosti kroz društvene igre

Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuju dvije edukativno-kreativne radionice koje imaju za cilj unapređenje pažnje, koncetracije i memorije kao i podizanje nivoa  kreativnosti i pamćenja kroz različite društvene igre.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 21. marta u 19 sati počinje druga radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju  organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji  ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Sava Kovačević, a broj mjesta je ograničen na 10.


U četvrtak, 23.marta  u 19 sati počinje još jedan serijal radionica pod nazivom  Najljepše je igrati u društvu, koji organizujemo u saradnji sa udruženjem ljubitelja društvenih igara, epske i naučne fantastike i modelarstva – Brljok. Poznato je da su društvene igre, pored toga što pružaju zabavu moćno sredstvo za sticanje znanja i razvoj brojnih vještina. Za djecu nema ništa  konstruktivnije od vremena provedenog u zajedničkoj igri. Postoji važna vještina koju igranje društvenih igara promoviše, a to je razvijanje empatije. Zapravo, kada se  igrači takmiče jedni protiv drugih oni pokušavaju da naprave mentalni model na osnovu kojeg shvataju namjeru odnosno prepostavku kako protivnik razmišlja u određenim trenucima igre. Na taj način dijete se uči da razvija vlastitu strategiju. Poznato je da se kroz igru najbrže uči. Dođite da zajedno igramo razne društvene igre. Radionicu vodi Boris Radunović, anamijenjena je roditeljima i djeci. Broj mjesta  je ograničen na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply