Majke provele još jednu noć ispred Skupštine, Brajović im sugerisao da prekinu

Oko 30 korisnica naknada za majke sa troje i više djece provelo je još jednu noć ispred Skupštine, gdje od utorka štrajkuju glađu.

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece ispred Skupštine protestuju 15 dana zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima im se ta primanja smanjuju.

Članica Koordinacionog odbora Željka Savković rekla je agenciji MINA da su majke iscrpljene, ali da tokom noći nije bilo intervencija hitne pomoći.

Kako je rekla, niko im se od zvaničnika nije obraćao, ni od početka protesta, ni u posljednja dva dana otkad su protest radikalizovale.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović sugerisao je majkama da prekinut protest što prije, i da razgovaraju o ovom problemu na mjestu koje je za to predviđeno. Žao mi je što majke protestuju i, kako kaže, ne bi želio da se neka od njih razboli.

“Ali nemam razumjevanja za one koje ih podstrekuju na ovo. Vlada, pa i parlament ispašta zbog jednog neodgovornog glasanja”, poručio je Brajović nakon sastanka sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Pedrom Agramuntom.

Savković je navela da će danas pozvati predstavnike Delegacije Evropske unije da dođu ispred parlamenta i vide gdje su majke Crne Gore.

“Kao zdravstveni radnik iznenađena sam izdržljivošću i istrajnošću majki koje su proteklih noći, u teškim vremenskim uslovima, boravile ispred Skupštine”, rekla je Savković.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply