Majke legle ispred Skupštine: Počinju štrajk glađu!

Nekoliko stotina ljudi se okupilo ispred Skupštine Crne Gore, gdje su majke sa troje i više djece poručile da počinju štrajk glađu. To je radikalni potez koji je ranije najavljen i kom će pribjeći majke troje i više djece koje 13. dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore zbog smanjenja naknada sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura.

Dozvola za protest posljednji put im je produžena do 17. marta. Odluku o štrajku glađu saopštila organizatorka protesta, Željka Savković.

“Počinje štrajk glađu. Apelujem na sve majke Crne Gore da ne osjećaju grižu savjesti koje zbog zdravlja ne mogu da se pridruže radikalizaciji”, saopštila je ona.

Ona smatra da Crna Gora treba da se solidariše sa njima.

“Svi penzioneri, studenti treba da budu ovdje. Gdje su sindikati? Da li sindikalci imaju majke? Gdje su prosvjetni i zdravstveni radnici? Sve ih očekujem ovdje”, rekla je ona.

Dodala je da Vlada, umjesto što smanjuje naknade majkama, treba da ograniči sve plate koje su preko hiljadu i po ili dvije hiljade eura.

“Čekamo mi, čekaju oni. Mi čekamo odluku Ustavnog suda, a oni čekaju da više nijednu majku ovdje ne vide. E, to se neće desiti. Svaki građanin i političar treba da nas podrži”, kazala je Savković.

Jedna od organizatorki protesta Rosanda Lola Peković naglasila je da će ih Vlada “gledati još”.

“Gledaće nas i svijet, pa neka se stide. A, možda im i oprostimo ako dođu ovdje, izvine nam se i podnesu ostavke”, kazala je Peković.

Na protest su došli čelnici DF-a koje je dio okupljenih dočekao aplazom.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Sto ne izađe svaka koja dobija tu penziju pa onda zajedno u marš…Vas stotinjak čekate i čekaćete!Ja sa troje djece nisam dobila ništa,čak su me i sa posla makli kao tehnološki višak..sad vidim da je bolje ništa ne raditi y ovoj prslini i rupi bez nade;a naša je zemlha taman to!

  2. Svaka koja je radno sposobna neka radi! Ima majki sa 7-8 djece, po selima, nisu se prijavljivale na biro i nikad svoju paru vidjele. Ovdje ima zena koje ne znaju ni sta je skolovanje, ni sta je posao, a ni krive ni duzne dobile penziju. Krivi su ti koji su izglasali taj glupi zakon.

Leave a Reply