Učiće čitanje sa razumijevanjem, kako da napišu pismo i naprave ambalažu za čokoladu

Djeca osnovnoškolskog uzrasta, koja naredne sedmice budu prisustvovala radionicama u Razvojnom centru udruženja Roditelji razvijaće vještine čitanja sa razumijevanjem, praviti ambalaže za čokoladu i učiti kako da napišu pismo.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak 13. marta u 19 sati počinjemo novu seriju radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju vodi učiteljica, profesorica razredne nastave Olivera Leković. Tema prve radionice je Čitam i razumijem odosno čitanje sa razumijevanjem, kao i aktivnosti koje kod djece pospješuju bolju pažnju i koncentraciju, utiču na njihov jezičko-govorni razvoj, razvijaju sposobnost auditivne i vizuelne percepcije. Poznato je da je uspješno usvojena vještina čitanja nužan preduslov za svako učenje i usvajanje znanja iz svih područja i školskih predmeta. Ova radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole (od 6-10 godina), a broj mjesta ograničen na 20.


Utorak 14. mart, od 19 sati
je vrijeme kada je počinje Mali svijet grafičkog dizajna. Na radionici djeca će praviti svoju ambalažu za čokoladu. Učiće o neophodnim i pratećim elementima komercijalne ambalaže, ali i šta to čini ambalažu atraktivnom. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca osnovnoškoskog uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 20. Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović.

U četvrtak 16. marta u 19 sati uslijediće još jedna nova radionaca Napiši najljepše pismo koju vodi Aleksandra Perović, referent za filateliju i međunarodnu saradnju u Pošti Crne Gore, i profesorica književnosti. U susret Takmičenju za najljepše pismo 2017. koje organizuje Pošta Crne Gore zajedno sa Ministarstvom prosvjete i UN Montenegro, na radionici će se učiti pravilno adresiranje pisma i kako da se napiše sastav u formi pisma na zadatu temu. Radionica je namijenjena uzrastu djece od 9 do 15 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply