Repertoar bioskopa Cadmus Cineplexx u Budvi

Na repertoaru bioskopa Cadmus Cineplex od ove sedmice je još šest novih filmova.

Kong: Ostrvo Lobanja 3D- 14:00h (vikend), 20:10h i 22:30h
Originalni naziv: Kong: Skull island
Godina izdavanja: 2017
Režiser: Jordan Vogt-Roberts
Glumci: Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins
Zemlja: USA
Jezik: Engleski
Žarn filma: Avantura | Fantazija

Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom ostrvu u Tihom okeanu – lijepo, ali i opasano – ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. Film je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, počevši od mjesta Oahu na Havajima – gdje je snimanje započelo u oktobru 2015. godine – zatim na australijskom Gold Kostu, i na kraju u Vijetnamu, na više lokacija, od kojih neke nikada nisu bile viđene na filmu.

Džeki – 11:20h (vikend) i 18:10h
Originalni naziv: Jackie
Godina izdavanja: 2016
Režiser: Pablo Larrain
Glumci:Natalie Portman, John Hurt, Peter Sarsgaard, Billy Crudup
Zemlja: Sad, Čile, Francuska
Jezik: Engleski
Žarn filma: drama

Film počinje scenom ubistva američkog predsjednika Džona F. Kenedija u novembru 1963. godine i prati prva četiri dana u životu prve dame poslije tog tragičnog događaja.

Tišina – 15:00h i 20:30h
Originalni naziv: Silence
Godina izdavanja: 2016
Režiser: Martin Scorsese
Glumci: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds, Shinya Tsukamoto, Yōsuke Kubozuka, Issey Ogata
Zemlja: Meksiko, Tajvan, SAD
Jezik: Engleski
Žarn filma: drama|Istorijski film

Zasnovan na istoimenom romanu japanskog autora Šusaku Enda iz 1966. godine, film govori o mladom portugalskom jezuitskom misionaru iz 17. vijeka, ocu Rodrigezu, koji sa sveštenikom Fransiskom Garpeom putuje u Japan gdje je, pod šogunatom Tokugava, zabranjen katolicizam, kao i skoro svi kontakti sa inostranstvom. Tu su oni svjedoci progona hrišćana u Japanu, čija vlada želi da očisti zemlju od svih stranih uticaja. Na kraju se dvojica svještenika razdvajaju i Rodrigez putuje zemljom, pitajući se zašto Bog ćuti dok Njegova djeca pate.

Porodica bez kočnica – 15:50h
Originalni naziv: Full Speed
Režiser: Nicolas Benamou
Žanr:  akcioni, komedija, avantura
Uloge:    José Garcia, André Dussollier, Caroline Vigneaux
Trajanje filma: 91 minuta
Godina:  2016.
Država: SAD

Vežite se jer u bioskope stiže urnebesna akciona komedija u režiji Nicolasa Benamoua (BABYSITTING 1&2) u kojoj se privrženost i živci testiraju do krajnjih granica kada se mehanizam za održavanje stalne brzine u novom automobilu zaglavi u najvišoj brzini, dok porodica putuje prema jugu Francuske na ljetnji odmor.

Franc – 12:40h (vikend) i 23:20h
Originalni naziv: FRANTZ
Godina izdavanja: 2016
Režiser: François Ozon
Glumci: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber
Zemlja: Francuska, Njemačka
Jezik: Francuski
Žanr filma: Drama|Ratni
Po završetku i svjetskog rata mlada Njemica koja žali za poginulim verenikom u Francuskoj na groblju sreće tajanstvenog Francuza koji dolazi da položi cvijeće na njegov grob.

Trgovački putnik  – 18:00h
Originalni naziv: Forushande / The Salesman
Godina izdavanja: 2016.
Režiser: Asghar Farhadi
Glumci: Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Mina Sadati, Babak Karimi
Zemlja: Iran, Francuska
Jezik: Francuski
Žarn filma: Drama | Triler

Prisiljeni da napuste svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji trenutno priprema uloge u predstavi „Smrt trgovačkog putnika”

Artura Milera, unajmljuju stan od jednog od kolega glumaca. Ne znajući da je tu prije njih boravila žena loše reputacije, sa mnogo „klijenata”, oni se useljavaju. Lošim slijedom događaja, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći dok se Rana kupa sama u kupatilu, a posljedice ovog događaja potpuno će poremetiti miran život ovog para.

Filmovi koji nastavljaju da se prikazuju:

Bostonski heroji  – 13:10h (vikend) i 22:10h
Originalni naslov: Patriots Day
Dužina trajanja filma:  133 min
Država/Godina: USA/2016
Žanr: drama, triler
Glumci: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, John Goodman, Kevin Bacon, J.K. Simmons
Režiser: Peter Berg

Priča je ispričana od strane stvarnih ljudi koji su taj dan učestvovali u spašavanju i potrazi za počiniocima. Ed Davis (John Goodman), policijski komesar Bostona odigrao je ključnu ulogu u potrazi za braćom koja su odgovorna za napad. U bombaškom napadu poginulo je pet osoba, uključujući i osmogodišnjeg dječaka. Bombe su bile ‘upakovane’ u dva ekspres lonca napunjena ekserima. Jedan je policajac nekoliko dana nakon napada podlegao povredama, a ranjeno je više od 260 ljudi. Jedan od napadača, Tamerlan Tsarnaev, umro je u razmjeni vatre s policijom.

Njegov mlađi brat, Dzhokhar uhapšen je dan nakon napada. Mark Wahlberg glumi Tommya Saundersa, bostonskog policajca koji se nalazio u samom središtu istrage, a Michelle Monaghan će glumiti njegovu suprugu, Carol Saunders.

Biser Bojane – 11:00h (vikend) i 17:50h i 20:00h
Originalni naslov: Biser Bojane
Dužina trajanja filma:  105 min
Država/Godina:  SRB/2017
Žanr: akcija, komedija
Glumci: Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević, Mira Banjac
Režiser: Milan Karadžić

Đorđe Popović (Slaven Došlo) , mladi ljekar iz Beograda, dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. On odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje Lolu (Vanju Nenadić) , mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Nikola Popović (Mima Karadžić) , nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama.

Ričard Roda 3D – 16:20h
Originalni naslov: Richard the Stork
Dužina trajanja filma: 84 min
Država/Godina:  USA/2017
Žanr:  animacija, avantura
Režiser: Toby Genkel, Reza Memari

Vrabac Ričard, siroče kog su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vrijeme za migraciju, njegova porodica roda mora da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Ričard će krenuti sam na jug, ali će mu se pridružiti ekscentrična sova s izmišljenim prijateljem i narcisoidni papagaj, disko-pjevač.

Logan – 20:20h i 23:00h
Originalni naslov: Logan
Dužina trajanja filma: 135 min
Država/Godina:    USA/2017
Žanr: akcija, naučna fantastika
Glumci: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant
Režiser: James Mangold

Logan i profesor X, moraju da se pomire s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Natanijelom Eseksom koji vodi svijet u propast, kao i Loganovim gubitkom moći samoregeneracije i Alzhajmerom.. Logan će morati da porazi Eseksa uz pomoć ženskog klona Vulverina, djevojčice Laure Kini. U ulozi Logana ćemo gledati već svima poznatog Vulverina – Hju Džekmana, a profesor X tumači Patrik Stujart. Reditelj filma je Džejms Mangold. Film Logan je po svemu sudeći inspirisan stripovima Old Man Logan, koji su izašli u šest nastavaka i za koje je priču radio Mark Milar dok je za art bio zadužen Stiv Mekniven.

Na mliječnom putu – 12:10h i 17:40h
Originalni naslov: On the Milky Road
Početak prikazivanja filma: 26.02.2017
Dužina trajanja filma:  140 min
Država/Godina:  PRT/2016
Žanr: drama
Glumci: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sloboda Micalovic
Režiser: Emir Kusturica

Ratno je proljeće. Svakog dana, mlekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbjegavajući metke kako bi prenio svoj dragocjeni tovar vojnicima. Ratno je proljeće. Svakog dana, mlekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbjegavajući metke kako bi prenio svoj dragocjeni tovar vojnicima. U toj misiji prati ga sreća, voli ga prelijepa seljanka, pred njim je mirna budućnost… i sve biva baš tako do dolaska misteriozne Italijanke koja će preokrenuti njegov život naglavačke. Tu otpočinje priča o strastvenoj i zabranjenoj ljubavi koja će ih oboje ubaciti u niz fantastičnih i opasnih avantura. Pridružiće im se sudbina i čini se da niko i ništa neće moći da ih zaustavi…

Balerina i Viktor 3D – 15:00h
Originalni naslov: Ballerina
Dužina trajanja filma: 89 min
Država/Godina: CAN, FRA/2016
Žanr: porodični, avantura, animacija
Glumci: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler, Carly Rae Jepsen
Režiser: Eric Summer, Éric Warin

Njen najveći san je da postane balerina opere u Parizu – Opere Garnier.

Kako bi ostvarila svoj san, Felisi i njen najbolji prijatelj Viktor, smišljaju genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz.

Budući da je spremna da učini sve kako bi postala balerina, Felisi uzima identitet svoje suparnice Kamil kako bi je primili u baletsku školu. Sa svojim mentorom Odet i Viktorom na svojoj strani, Felisi se trudi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply