Donirajte pokrete i podržite inicijativu za obezbjeđivanje opreme za vježbanje za školu “Božidar Vuković – Podgoričanin”

The Capital Fitness pozvao je danas sve zainteresovane da ih posjete 25. marta, kada će održati Dan otvorenih vrata (Open day) i trenirajući doniraju pokrete i podrže inicijativu za obezbjeđivanje neophodne opreme za vježbanje za Osnovnu školu “Božidar Vuković – Podgoričanin” u kampanji Let’s move for a better world.

Ovaj fitnes Centar, koji se nalazi u centru The Capital Plaza, pridružujući se kampanji, koja će trajati od 13. marta do 1. aprila, želi da ukaže na značaj borbe protiv gojaznosti omladine i fizičke neaktivnosti.

“Cilj kampanje je da se okupi što više učesnika koji su spremni da doniraju pokrete sakupljene na treninzima.  Naime, preko Technogym opreme svi učesnici mogu da bilježe jedinice za mjerenje pokreta (tzv. MOVEs). Doniranjem ovih pokreta omogućiće da jedna lokalna dječja ustanova dobije opremu za vježbanje, a The Capital Fitness Center je odabrao da to bude Osnovna škola “Božidar Vuković – Podgoričanin”“, piše u saopštenju.

The Capital Fitness Center je pokrovitelj cjelokupne akcije koji će darivati vrijedne nagrade koje će omogućiti pravilan rast i razvoj djece u Osnovnoj školi “Božidar Vuković – Podgoričanin”.

The Capital Fitness Center je jedini klub na prostoru Crne Gore koji je uključen u ovu kampanju. Na Balkanu, osim The Capital Fitness Centra, u aktivaciji učestvuju još dva kluba iz Beograda.

Prošlogodišnji izazov se pokazao uspješnim u svijetu i u njemu je učestvovalo 513 fitnes centara iz 21 države, odnosno, oko 122.000 učesnika pratilo je svoje vježbanje preko Technogym opreme koja bilježi jedinice za mjerenje pokreta (tzv. MOVEs). Tokom izazova 2016. godine ostvareno je 400 miliona MOVEs, što predstavlja preko 170 miliona sagorelih kalorija ili oko 24 000 izgubljenih kilograma.

Statistika u najrazvijenijim zemljama pokazuje da pola miliona Evropljana svake godine umire od bolesti koje su nastale kao posljedica fizičke neaktivnosti, a fizička neaktivnost je rangirana među top 10 uzročnika smrtnosti.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply