Incident na protestu majki

Foto: Portal Analitika

Na Bulevaru “Svetog Petra Cetinjskog” sinoć je došlo do incidenta kad je službeno vozilo sa PGCG tablicama, prema tvrdnjama majki koje od 1. marta protestuju ispred Skupštine, projurilo ispred montirane bine i ugrozilo njihovu bezbjednost.

Jedna od organizatorki protesta Rosanda Peković kazala je danas novinarima da postoji snimak incidenta i da je slučaj prijavljen policiji, ističući da bi tužilaštvo trebalo da ga istraži do kraja.

Sinoć, kad je zaspala čula je galamu i vidjela žene ispred bine. Prošao je, kako dodaje, džip sive boje. Pomislila je da je opet pušten saobraćaj, jer ih uznemiravaju skoro svaku noć.

“Nije prošlo ni pet minuta, crno civilno auto, kad nam se primaklo vidjeli smo da su tablice PG CG, broj nijesmo vidjele. Auto je otišlo do mosta “Blaža Jovanovića” i prošlo Bulevarom “Svetog Petra Cetinjskog” prema hotelu Hilton. Dolje se okrenuo kod policijskog auta i vratio u istom smjeru, i to velikom brzinom. Krenulo je direktno na žene koje su stajale na Bulevaru. Jednu ženu iz Podgorice je zamalo zakačilo. Bile smo životno ugrožene”, ispričala je Peković, napominjući da se kao članica Koordinacionog odbora osjeća najodgovornijom za incident.

Majke apluju na policiju da ih zaštite.

Auto je prijavljeno, a o svemu postoji snimak. Majke se nadaju da će biti identifikovano. Mole i tužilaštvo i policiju da se ovaj slučaj izvede do kraja.

“Želimo da zaštitimo svaku majku. Policija sinoć nije reagovala, a Komunalna policija je došla da ukloni stolice koje su majke postavile na Bulevar kako bismo zaštitile svoj prostor. Jer su stolice mnogo važnije i bitnije od života majki”, naglasila je Peković.

Članica Koordinacionog odbora Željka Savković podsjetila na jučerašnju izjavu predsjednika Ustavnog suda Dragomira Draškovića da slučaj sa majkama i njihovim naknadama nije prioritet za taj sud.

“Kada 22.000 crnogorskih porodica Draškoviću nije prioritet ni mi više nećemo pominjati Ustavni sud, jer ni oni nama nijesu bitni”, kazala je Savković. “Ni oni nama danas nijesu prioritet, već ono što nam se sinoć dogodilo na Bulevaru “Svetog Petra Cetinjskog””.

Ona je pozvala nadležne državne organe da svoj posao u ovom slučaju odrade kako treba.

„Molimo državne organe, kojima je podnešena prijava, da odrade svoj posao kako treba i da javnost sazna ko je čovjek koji je htio da udari majke“, naglasila je Savković.

Izvor: Portal Analitika

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Nebi me cudilo i suzavac da bace na jadke i majke sto su dozivjele od svoje drzave ovakvo sramno poniženje i maltretiranje da bi glavate guzonje ustedjele da imaju vise za sebe .Umjesto sebi da umanje za 50% i opet bi im ostalo previse a ne ovako komarcu iscupaj nogu odose i crijeva a u ovom slucaju to je ova sirotinja sto se mrzne po ulici danonocno dok oni bez griže savjesti sjede u toplim vilama koje su ” pošteno ” stekli

Leave a Reply