Kako set Thera Band pomaže prevanciji i terapiji ravnih stopala

Sponzorisana obajava

Set za prevenciju i terapiju ravnih stopala Thera Band na jednostavan i lak način omogućava prevenciju deformiteta i korekciju već postojećih, kažu iz Skala Monte sa Cetinja koja je zastupnik ovog proizvoda na tržištu Crne Gore.

“Pedijatri preporučuju – za statiku, motoriku, pravilan razvoj i balans. Priznat od udruženja Američkih fizioterapeuta (APTA) i oficijalni program svih zemalja EU”, navodi Skala Monte. “Trajne korekcije mogu da se postignu isključivo aktivnim vježbanjem”.

Program Thera Band je priznat od strane Američkih fizioterapeuta i oficijalni je program rehabilitacije svih zemalja EU. Thera Band set je namijenjen za prevenciju i korekciju deformiteta stopala (ravnih stopala). Po statistici kod djece predškolskog i školskog uzrasta pod uticajem različitih faktora (nasledni faktor, gojaznost, neudobna obuća, dugo hodanje) sve češće dolazi do stvaranja različitih deformiteta lokomotornog sistema, denerativnih promjena i deformiteta stopala.

Set se sastoji iz dva stepera (dvije polulopte različitog intenziteta otpora) i valjka. Njihova unutrašnjost je ispunjena vazduhom i omogućava sistem progresivnog vježbanja uz postepeno povećanje otpora, a spoljašnja bodljikava površina pruža dodatni senzo-motorni nadražaj, jača mišiće stopala i pravilno formira svodove stopala. Set sadrži program i prikaz vježbi koje djeca na lak i jednostavan način kroz igru mogu sprovoditi.

Kroz ovaj vid fizičke aktivnosti smanjuje se agresivnost kod djece, potvrđuju eksperti, a ukazuju iz Skala Monte-a.

Ponosni korisnici ovog seta su beogradska Univerzitetska dječja klinika, Institut za majku i dijete, Institut za rehabilitaciju, Klinika za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” i Centar za korektivnu gimnastiku u Srbiji.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply