Djeca do škole, 10 km daleke, jašu konja jer prevoza nema

Roditelji iz Grančareva kod Bijelog Polja, čija djeca osnovnu školu pohađaju u gradu i okolnim selima, ogorčeni su što nema organizovanog đačkog prevoza.

Oni traže da im nadležni pomognu da se problem riješi, jer je, kako kažu, neshvatljivo da prevoza nema do 10 kilometara udaljenog sela od grada.

Jedan od roditelja Radovan Medojević ispričao je da njegovo dijete putuje osam kilometara na konju do škole u Tomaševu.

“Dok je padao snijeg svako jutro sam ga vozio automobilom do škole, a potom dolazio u jedan popodne po njega. To je za nas neizdrživo, jer na selu imamo mnogo posla, a uz vrijeme treba i mnogo novca”, kayao je on.

U Grančarevu uglavnom žive domaćinstva koja se bave poljoprivredom, što ih, kako kažu, onemogućava da prevoze djecu. Oko 15 učenika nastavu pohađa u područnom odjeljenju OŠ “Dušan Korać”, a oko 20 u obližnjim školama.

Marijana Ilinčić je kazala da su pored Tomaševa, koje im je preko brda, roditelji prinuđeni da djecu šalju i u školu u Rasovu.

Roditelji su se ranije dogovorili sa taksi prevoznicima da po pet učenika prevoze za oko 220 do 240 eura mjesečno, ali ubrzo su odustali zbog besparice.

Goran Vujošević je kazao da roditeljima trebaju ogromna sredstva, kao da im djeca studiraju.

“Mještani uglavnom nemaju nikakvih primanja i žive isključivo od svog rada i ne mogu da plaćaju taksi prevoz”.

Mještani kažu da će biti prinuđeni da napuštaju sela ukoliko se ovaj problem ne riješi.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply