Majke ne idu kući, kažu da su vaspitale djecu da mogu da brinu o sebi

Foto: RTCG

Korisnice naknada za majke troje i više djece, koje četvrti dan protestuju ispred Skupštine neće da idu kući da čuvaju porodice, kako im je poručio crnogorski premijer Duško Marković, jer su njihova djeca već odrasla i neće odustati,od svojih zahtjeva, objasnila je članica Koordinacionog odbora Željka Savković.

„Nisam čak ni čitala izjavu Markovića ali znam samo jedno – da majke neće da idu kući da čuvaju porodicu jer ne moraju. Mi smo naše porodice podigli, to su odrasla djeca, a neke od majki imaju i unučad. Vaspitali smo našu djecu da mogu da se brinu sama o sebi“, kazala je Savković za CdM.

Korisnice nadoknada  za majke sa troje i više djece već četvrti dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici. Kako je kazala Savković, nemaju namjeru da odustanu.

Ona je navela da će Marković i članovi Vlade morati da se pomire sa tim da će ih svakog dana gledati ispred Skupštine.

„Nema odustajanja. Vi svoj posao radite kako mislite da treba, a mi ćemo naše kako treba. Odustajati nećemo“, poručila je Savković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je korisnicima naknada, koje već četiri dana protestuju ispred parlamenta, odobrilo okupljanje do 7. marta, ali su one podnijele zahtjev da se taj rok produži.

Premijer im je u subotu poručio da se vrate svojim porodicama, jer Vlada neće odustati od smanjenja naknada zbog kojeg one i protestuju.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Draga Mirjana Pesic Medojevic one su početak neke borbe koja će i meni i vama dalje pomoći. Nisu one krive što su i mene i vas preskočili. Ovde se sve preskače bez SEKRETARICE koje oni još kako nagrađuju za lojalnost. A njima ne treba ova nadoknada. A ove sa severa su prvi.put nešto dobile veruj mi da one ne znaju za modu naočare more letovanja zimovanje sigurna sam da im to samo služi da poplacaju racune.BILO KAKO BILO UVIJEK CU BITI NA STRANU MAJKI . SVAKA IM ČAST ŠTO SE BORE.

  1. Jesu li one radjale djecu za sebe ili za drzavu? A sta je sa nama koje imamo jedno ili dvoje djece ? Sta mi nismo majke? Sta nasa djeca su manje vrijedna? Sta nasa djeca su nebitna za ovo drustvo ? Dajem predlog da se Skupstina i Vlada izmjest na cemovsko polje tamo ima prostora da se okupljaju da mi koji radimo i idemo u skole mozemo normalno funkcjonisati jer je ovaj narod suvise nervozan a ovo im je jos vise izaziva!

    • Ne, nego one ispadose bolje jer su bile s djecom, a nas sram bilo sto smo radile..i ima da radimo punih 35 godina da bi dobile tolike penzije (o zavrsenim skolama i utrosenom novcu i vremenu na iste da ne pricamo)! I da nam je mnogo!

    • Znate sta mi je zanimjivo ☝(sada cu mozda zvucati politicki al vjerujte da nisam mislim kao majka i kao gradjanka CG.)ovaj zakon je izglasala opozicija a sada oni dodju i podrzavaju ih na protestima kao “spasitelji” dok je gospodja Kovacevic govorila da je taj zakon ishitren i da treba da prodje dodatnu proceduru i da nema novca za sve sto je predlagac iliti opozicija izglasala ovi su je negodovali i smijali se . I sta se desava? A to
      je ,da ta ista opozicija ne dolazi na radna mjesta a svaki poslanik primi od 1200€ do 2200€ pa zamislite da neko od nas ne dolazi na posao a pritom i bojkotuje dobili bi odmah otkaz a znate koliko bi od jedne njihove plate moglo da se isplati majki sa nadoknadama.

  2. Sramotno. Za sta naknade? Za to sto su radjale? Da su majke cija djeca u povoju placu i treba nahraniti, no jos babe ( hvale se!). Diskriminatorno i oportunisticko glumatanje. Na ovaj nacin se ne podstice natalitet niti hrabri majka malog djeteta, ovako se samo alave mogu privremeno “napojiti” i to je sve. Dovoljno je natpise im u rukama procitati i shvatiti o cemu je ovdje rijec. Golo politikanstvo i vireca ( cemerna ) opozicija.

Leave a Reply