Zelenika dobila kutak za najmlađe

Foto: Boka news

Brojni mališani u Zelenici od skoro svaki sunčani dan provode na novoizgrađenom igralištu. Proteklih dana završeni su radovi na preostalim detaljima, pa je sada ovo mjesto na ulazu u zeleničku luku postalo šarmantno uređen i opremljen kutak za igru i druženje, a Herceg Novi je bogatiji za još jedno igralište.

Foto: Boka news

Obavljeni su potrebni građevinski radovi, uređen prilazni trotoar, postavljena ograda i javna rasvjeta radi bezbjednosti, postavljena vještačka trava i mobilijar.

Uz ljuljaške, klackalice, dvorac, tobogan, vrtešku, tu su i čiviluci i table koje je, kao i ogradu i zid igrališta oslikao lokalni umjetnik Boris Šuberić.

Foto: Boka news

U Mjesnoj zajednici Zelenika izuzetno su zadovoljni reakcijama mještana, i već planiraju novu aktivnost – postavljanje šahovskih stolova i teretane na otvorenom.

Foto: Boka news

Novo igralište izgradili su Opština Herceg Novi i Agencija za izgradnju i razvoj grada, uz pomoć donatora i u koordinaciji sa Mjesnom zajednicom Zelenika.

Pomažući realizaciju ove ideje društvenu odgovornost pokazala su preduzeća Mješovito, Polino sport, “Krušo”, Katunjanin, “Novitović“, Riva-Alus, Rajrad i Reklame Svijet.

Foto: Boka news

U toku prošle godine u Herceg Novom su obnovljena sva postojeća dječija igrališta na teritoriji grada, zahvaljujući akciji Obnovimo dječija igrališta koju je inicirala Agencija za izgradnju i razvoj i sprovela je uz pomoć Opštine i donatora.

Izvor: Boka news

Comments

Leave a Reply