Premijer poručio majkama da se posvete porodicama

Foto: Vijesti

Premijer Crne  Gore Duško Marković poručio je majkama sa troje i više djece koje već treći dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici da idu svojim kućama i da se posvete svojim porodicama, jer na takav način neće dobiti ništa.

“Nikakav pritisak neće moći promijeniti odluku Vlade. Ova Vlada, kao i prethodna, su veoma pažljive i veoma senzibilne prema onome što su socijalne potrebe našeg stanovništva, pa i ove kategorije građana”, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje novinara. “Na ovaj način ne mogu dobiti neka dodatna prava koja su već sada definisana”.

Oko stotinu korisnica naknada za majke i sinoć je ostalo na pločniku ispred Skupštine Crne Gore nastavljajući protest zbog smanjenja naknada.

One su juče pozvale Ustavni sud da se oglasi i poručile da su doživotne naknade njihova stečena prava.

Izvori: Vijesti; CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Neka tvoja majka izadje na ulicu da se bori za svoja prava, ako joj se nije svidio zakon mogla je sa ostalim nezadovoljnim zenama da izadje i da pokusa da nesto promijeni…Ove se bore za ono sto je zakonom doneseno a sad im mijenjaju… Ulicu nam ne mogu uzeti ako su nam sve ostalo uzeli.

  1. Da su ove majke imale priliku da sjednu u poslanicke klupe i da sebe i generacije iza sebe obezbjede zavlacenjem ruku u tudje dzepove,sigurno danas ne bi bile ispred Skupstine vec bi bile uz svoje porodice…..Ali ne mogu svi biti dio sistema….

  2. E da su zene mogle znat za ovaj zakon, pa da nisu radile i djecu podizale i mucile se…Ne treba ni jedna zena u CG da se skoluje i radi, vec da se prijavi na biro i rodi 3 puta, umjesto 1 ili 2 i ima vecu penziju od svih drugih “nemajki” koje imaju 1 ili 2 ili koje iz zdravstvenih razloga nisu mogle imati djecu. Diskriminacija klasicna. Bas treba da se obrate sudu u Strazuburu da im pojasni koliko su diskriminisane ostale zene i “nemajke” sa 1 ili 2 djeteta koje su radile…Neka se nijedna crnogorka ne obrazuje i ne radi….penziju ce imat ko prof.fakulteta 😂😂😂😂

Leave a Reply