Naredne sedmice upoznaju planetu i vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik

Djeca koja naredne sedmice budu učestvovala na radionicama Razvojnog centra udruženja Roditelji imaće priliku da se kroz zanimljivo putovanje upoznaju sa planetom zemljom, kao i da vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, u 19 sati počinje nova radionica Upoznajmo planetu. Radionicu vodi Edin Krnić, putopisac koji je u posljednjih 20 godina obišao 80 država i istražuje našu planetu. On je tokom svojih putovanja obišao mnoge države Evrope, Amerike, Azije i Afrike.

Na radionici će roditelje i djecu provesti kroz mjesta koja na kojima je bio, i ispričati im zanimljivosti i ljepote sa kojima se susretao na putovanjima. Saznaćemo mnogo zanimljivosti o našoj planeti, živom svijetu koji je nastanjuje i njenoj prirodi ali i kulturi i ljudima koje je Edin upoznao obilazeći različite države. Imaćemo priliku i da vidimo dosta fotografija koje će nam bliže dočarati ono što budemo čuli. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci osnovnoškolskog uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak u 19 sati počinje radionica Od sličice do pričice namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina. Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama djeca tokom radionice vježbaju i određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu pa i na taj način vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta ograničen na 15.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply