Do 7. marta čekaju sve majke da dođu

Foto: Vijesti

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece počele su danas danonoćne proteste ispred parlamenta, zahtijevajući da se ukine zakon kojim im se smanjuje iznos naknade sa 336 i 192 na 264 odnosno 144 eura.

Kako su ranije poručile neće odustati od zahtjeva za ukidanje zakona kojim im se smanjuje iznos naknade. Ministarstvo unutrašnjih poslova protest je odobrilo na sedam dana.

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković kazala je da do 7. marta čekaju da dođu sve majke koje su korisnice nadoknada.

“U ovome je više od 22 hiljade majki – sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, žena koje su se odrekle penzije i uzele naknadu ikoje su to pravo stekle po osnovu radnog odnosa. U ovome želimo da stanemo iza svake majke podjednako“, rekla je Savković.

Foto: CDM

Ona je pozvala muževe i sinove koji sjede na klupama da im se pridruže u protestu.

“Ovo je borba svih, a ne samo majki. Svi smo iz jednog razloga ovdje – da vratimo što je oteto. Odustajanja nema i borba se sprema”, kazala je Savković.

Majke su zatražile ostavke ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića i poslanika Liberalne partije Andrije Popovića.

“Popoviću, ti koji si među prvima glasao za zakon, pakuj kofere zajedno sa Purišićem, da vas mi ne pakujemo”, kazala je Darija Begović iz Kolašina.

Foto: CDM

Sa bine ispred Skupštine zatražena je ostavka Vlade zbog odluke da se majkama smanje naknade.

“Sa ulice ćemo da zakucamo na vrata onih koji su se izolovali od naroda”, poručila je predstavnica majki iz Bijelog Polja.

Izvor: CDM; Vijesti

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply