Vrtić na Starom Aerodromu za 343 djece, godina rok završetka radova

Prvi vrtić na Starom Aerodromu u Podgorici, u javnom predškolskom sistemu sistemu imaće skoro tri hiljade kvadrata i mjesta za 343 djece, a trebalo bi da bude zavšen godinu od početka radova, koji su najavljeni za sjutra.
Ugovor za izvođenje radova na izgradnji vrtića sa opremanjem na Starom aerodromu u Podgorici potpisan je prošle sedmice, objavljeno je na sajtui Direkcije javnih radova.
Izvođač radova je Konzorcijum Gradnja -promet d.o.o. Danilovgrad, i Met&Alu Plast d.o.o iz Danilovgrada, a ugovorena vrijednost radova je preko 2,7 miliona eura.
Vrtić će se nalaziti u blizini Doma zdravlja na Starom Aerodromu.

Objekat će imati 8 radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe vrtića, 8 kancelarija, biblioteku, fiskulturnu salu, prostorije za trijažu za preventivnu zdravstvenu zaštitu. U sklopu objekta je i planirana i centralna kuhinja po HACCP standardima kapaciteta za 3000 djece ( tri oboka dnevno), koja će zadovoljiti potrebe na nivou javne ustanove „Đina Vrbica“ kojoj će ovaj vrtić pripadati,  kao i vešeraj za potrebe 3000 djece  sa svim pratećim sadržajima.

U sklopu uređenja terena je prilazni pješački plato od štampanog betona, dvorišne staze i platoi za igru djece sa pratećim mobilijarom.
Projektnu dokumentaciju je izradilo  preduzeće Ing Invest doo iz Podgorice.
Izgradnja vrtića se finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i jedan je od ukupno sedam koji treba da budu završeni na nivou Crne Gore do kaja 2018. godine.
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. I u Herceg Novom je imao i salu za priredbe i odvojenu trpezariju…kad sam ja isla u vrtic prije 30 godina…Moje djete 2014te je u maloj ucionici sa 40 drugara i spavalo i imalo rucak itd…Ovo je divno da se vratimo u ’80 i krenemo konacno naprijed…Samo da ne budu intervencije da se samo VIP djeca upisuju 🙂 Vrtic izgleda kako bi trebalo da izgleda svaki u 21 vijeku 😊

    • Ja nisam navela fiskulturnu salu, nego odvojenu trpezariju, odvojenu salu za priredbe, gdje smo pripemali predstave za roditelje i goste, gdje smo mi gledali predstave, uredjeno dvoriste sa svim pratecim sadrzajima, klavir, harmoniku i dr….Nismo spavali, jeli i obrazovali se u jednoj maloj i neuslovnoj prostoriji sa 40toro djece, kako je to danas -2017. godine…Ja sam u vrtic isla prije 30 godina. Radi se o vrticu “Nasa radost” u Igalu. Dobro je da smo dosli sada na nivo ’80tih i radujem se tome, da ce moje unuce za 30godina imati bolje uslove nego moje djete…jer, je moje djete bilo u znatno gorim uslovima nego ja i to u najvecem vrticu glavnog grada drzave.

    • oprostite moja greska pogreno sam razumila jer moji idu u vrtic pa imaju posebno salu za priredbe i imaju odvojenu trpezariju za hranjenje i imaju svoju ucionicu gdje se igraju i tu ujedno i spavaju

Leave a Reply