Dvije radionice za djecu, jedna za roditelje

Udruženje Roditelji naredne  sedmice organizuje u Razvojnom centru dvije edukativno-kreativne radionice za djecu od 3 do 10 godina, i jednu za roditelje o prvim znacima narkomanije kod djece i kako ih prepoznati.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak , 21. februara u 19 sati počinje još jedna Likovna radionica namijenjena predškolskom iosnovnoškolskom uzrastu. U toku radionica djeca se, uz instrukcije grafičke dizajnerke Ane Knežević, detaljno upoznaju sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost. Na radionici u utorak će upoznati slikarsku tehniku akvarel i različite metode nanošenja boja, poput prskanja, razlivanja, slikanja na kvasnoj podlozi, pomoću sunđera, suve četke itd. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U srijedu, 22. februara u 19 sati govorićemo sa roditeljima o prvim znacima narkomanije kod djece, a  imaće priliku da u razgovoru sa Sašom Mijović iz NVO 4 life (koja pomaže zavisnicima) saznaju korisne informacije o ovoj temi. Razgovaraće se o prvim znacima narkomanije, kako ih prepoznati, kako razgovarati sa djecom, šta mogu da urade da preveniraju potencijalne probleme. Kako u svijetu, tako i kod nas, naglo raste broj uživalaca droga, naročito među djecom i mladima – srednjoškolcima, pa i starijim osnovcima, zbog čega je važno da roditelji na vrijeme primijete bilo kakvo ponašanje koje može ukazivati na korištenje droga. Stručnjaci naglašavaju da nijedna droga nije bezbjedna i može ostaviti teške posledice po mentalni i fizičko zdravlje osobe. Broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 23. februara od 18 sati biće održana radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog  rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, finamotorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 6 godina a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply