Budi human: Tri doktora donose odluku o redosljedu liječenja

U okviru Fondacije Budi human, koja prikuplja novac za djecu oboljelu od karcinoma, biće formiran tim ljekara koji će biti zadužen da pregleda zdravstvenu dokumentaciju mališana, najavio je izvršni direktor Fondacije Goran Jovanović koji još nije mogao da precizirao koji će ljekari biti angažovani.

“Više detalja znaće se krajem sedmice. Procedura će biti takva da nakon što Fondacija dobije dokumentaciju djece koja su bolesna, tim koji će činiti tri ljekara odlučivaće o tome kome je prioritetno potrebna pomoć. Uslov je da ta djeca moraju da se liječe u inostranstvu i, naravno, kada to ne pokriva Fond za zdravstveno osiguranje”, pojasnio je Jovanović za Pobjedu.

Prvi donatorski SMS broj za djecu koja se bore sa karcinomom aktivan je od utorka, a građani mogu da pomognu njihovo liječenje slanjem poruke 5 na broj 14543, koja košta euro.

Novac se može uplatiti i na žiro račun Fondacije Budi human 520-14626-41, a uskoro će biti poznat i broj deviznog računa na koji će moći da se uplaćuje novac iz inostranstva.

Akcija prvog crnogorskog Teletona zakazana je za 15. februar kada će građani moći da pozovu donatorski broj 1511 od 20 sati i pričaju sa poznatim ličnostima. Minut razgovora sa njima koštaće euro.

“Pozvali smo oko oko 100 glumaca, pjevača, sportista, koji će razgovarati sa građanima, a u programu će učestvovati i hor Zvjezdice kako bi se obogatio sadržaj. Teleton će uživo prenositi televizije RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink M i Prva”, najavio je Jovanović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. 1000 jos tu troskova ima…
    Ali srecom, srecom, jedan dio bolnica omogucava da i roditelj bude sa djetetom u bolnici.
    Bitno je, kad smo vec mi nesrecna zemlja bez uslova da lijecimo nasu djecu, bitno je da umamo humane gradjane koji ce pomoci da ta djeca odu vani dje ce se izlijecit.
    Tuga je najveca sto sve ne pokriva fond. Tuga i nesreca. Veeelika sramota.
    Nadam se samo jedno – da procedura nece trajati kao sve ostalo… u nedogled.

Leave a Reply