Naredne sedmice radionice Jezičko razgibavanje i Prvi dodir

Radionice koje udruženje Roditelji naredne sedmice organizuje u Razvojnom centru u Podgorici namijenjene su, osim djeci školskog uzrasta i bebama i njihovim roditeljima. Tako će stariji bogatiti fond riječi i učiti kao lijepo da govore, a roditelji će dobiti smjernice kako da masažom pomognu svojim bebama i opuste ih.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 7. februara u 19 satu biće nastavljena serija radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 9. februara u 19 sati počinje  radionica Prvi dodir, IAM masaža za bebe, namijenjena je njihovim roditeljima. Radionica masaža za bebe ima za cilj da nauči roditelje da masiraju svoju bebu, da stimulišu sva njena čula i da se opuste. Na radionici će roditelji, uz instrukcije IAIM instruktorke  Milkice Banašević saznati kako da priušte svojoj bebi i sebi uživanje i relaksaciju, ali i kako da se oslobode od problema grčeva, tegoba kod prehlada, neugodnosti rasta zubića, stresa.

Mogućnost prijavljivanja imaju roditelji djece uzrasta do 1 godine, a broj mjesta ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply