Tinejdžeri sa fantomkama maltretirali profesoricu i đake Medicinske škole

Trojica maskiranih tinejdžera upala su u ponedjeljak popodne u Medicinsku školu u Podgorici, gdje su u toku časa maltretirali profesoricu Hirurgije sa njegom Vesnu Lakušić.

“Fantome” je podgorička policija uhvatila istog dana – uhapšeni su Boris Kolorogić (19), Rajko Peruničić (18), Branko Laban (18).

Na osnovu kvalifikacije tužioca protiv njih  podnijeta je  prekršajna prijava zbog nedoličnog ponašanja.

Divljanje u Medicinskoj školi prijavio je domar, a potom je i profesorica Lakušić nešto kasnije otišla do zgrade Uprave policije, gdje je ispričala šta se tog dana dogodilo.

Trojka sa kapama na glavi, došla je na vrata škole oko 18 časova, a potom su bez objašnjenja i zaustavljanja ušli u zgradu.

Domar je pokušao da ih zaustavi –  jednog je na stepenicama uhvatio za ruku pokušavajući da ih vrati, ali se Kolorogić, Peruničić i Laban  nijesu obazirali.

Maskirani su se popeli na drugi sprat, a potom pokušali da uđu na čas profesorice Lakušić, koja je držala predavanja IV razredu opšteg smjera.

“Ona ih je zaustavila na vratima i rekla da izađu, jer im nije u školi mjesto, ali je nijesu poslušali. Nakon toga su sva trojica ušla u učionicu i potom ugasili svjetlo. Nakon čega je u mraku nastao haos i vriska učenica. To je posebno uplašilo i profesoricu, koja je bila nemoćna da bilo šta drugo učini”, ispričao je Vijestima jedan od đaka.

Direktor Medicinske škole Branimir Kostić potvrdio je Vijestima da se incident dogodio.

“Domar je pokušao da ih zaustavi još na vratima ali je bio nemoćan. Tako da je otrčao da pozove policiju i obavijesti pomoćnika direktora”, kazao je Kostić.

Profesorica, ali i đaci na tom času,  kako su Vijestima ispričali, tog popodneva bili su  mete “neviđenog šikaniranja”…

Policija ima podatke da je ovaj trojac  sličan incident tog dana napravio i u Trgovinskoj školi u Podgorici, gdje su  maskirani ušli na čas i divljali.

“Taj slučaj niko zvanično nije prijavio iz škole, tako da nije procesuiran”, rečeno je Vijestima u Upravi policije.

Jedan od aktera divljanja u Medicinskoj školi – Rajko Peruničić poznat je po zlostavljanju Roma na Starom aerodromu, kada je na društvenim mrežama krajem maja objavljen uznemiravajući snimak.

Peruničić je tada uhapšen sa Slobodanom Kovačevićem (18) iz Podgorice zbog sumnje da su zlostavljali maloljetnog  Roma B.S. (15).

Njima dvojici je stavljeno na teret krivično djelo “zlostavljanje”, jer se na snimku vidi kako brutalno tuku rukama i nogama  bespomoćnog maloljetnika…

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pojacati bezbjednost na vratima skole, zakljucavati ulazna vrata za vrijeme casova, da se ne bi traumirala i djeca i profesori. Zao mi je ucenike, vise im ni u skoli nije sigurno. Ovo su srednjoskolci, pa se nekako i mogu odbraniti i snaci, a jos gore bi bilo da upadnu medju malisanima u osnovne skole. Zato, zakljucavati vrata skolac a ne kao na pijaci, moze da ulazi kako ko hoce i kada hoce!

Leave a Reply