U zemlji kartona i Origami majstorije

Naredna sedmica donosi dvije nove radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta koju roditelji budu prijavili, u toku kojih će u Razvojnom centru i Biblioteci igračaka udruženja Roditelji praviti različite zabavne predmete za igru od kartona, ali i od papira origami tehnikom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 31. januara u 19 sati djecu od 4 do 6 godina očekuje druženje uz kreativni rad sa Žarkom Žapcem. Na radionici U zemlji kartona mališani će uz Žarkove instrukcije praviti predmete od kartona.

Znamo da su najljepše igračke one koje djeca same naprave. Često u okruženju imamo dosta stvari koje možemo iskoristiti da napravimo igračku koja nas neće puno koštati, a našoj djeci će prirediti veliku zabavu. Cilj radionice je da inspiriše roditelje i djecu da prave različite predmete za igru od kartona, podstaknu kreativnost i zajedno se zabavljaju. Učiće o značaju kreativnog rada kao i o načinima korišćenju napravljenih predmeta. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 2. februara, u 19 sati počinje oš jedna nova i posebno interesantna radionica za osnovnoškolce. Radionicu Origami majstorije vodiće drugari Balša i Marko Bojanić koji će sa vršnjacima praviti predmete od papira koristeći origami tehniku. Pokazaće drugarima kakvi su oni majstori u tome i motivisati ih da rade slično. Origami tehnika je porijeklom iz Japana. Pored kreativnog dizajniranja i mišljenja razvija i finu motoriku, koncentraciju, pažnju i strpljenje.

S obzirom da je radionica u kojoj su radioničari i učesnici vršnjaci ne sumnjamo da će radionica biti prilika za dobru zabavu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca osnovnoškolskog uzrasta, a broj ograničen na 20.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply