Održane Sunčane igrarije, Hristina najbrža beba

U toku petog izdanja manifestacije Sunčane igrarije, koja je danas održana u podgoričkom šoping molu Delta City, nije oboren rekod popularnog takmičenja beba u puzanju, a na ovoj Puzijadi najbrža je bila Hristina Dragaš koja je prepuzala stazu za 6 sekundi i 22 stotinke.

Zimsko izdanje popularne dječje manifestacije Dan Sunca okupio je veliki broj mališana koji su uživali u bogatom i zanimljivom cjelodnevnom programu i učestvovali u kreativno osmišljenim edukativnim sadržajima.

Deseto izdanje Sunčane Lino puzijade okupilo je 90 beba. Bogdan Iković je i dalje rekorder sa vremenom 4 sekunde i 16 stotinki.

Pobjednici desete crnogorske puzijade su: Đoko Latković, Nikša Stanojević, Hristina Dragaš, Zrno Đukić, Nenad Matović, Aylan Bećović, Luka Otašević, Orhan Husović, Dunja Kotlica, Sara Đurović, Dimitrije Nikočević, Maša Avramović, Mona Bukilić, Andrija Karadžić i Petar Božović.

U toku poslijepodnevnog dijela programa  održana je tematska fešta pod maskama Sniježičanstveni maskenbal u kojoj je učestvovalo 64 djece.

O najboljim maskama odlučivao je tročlani žiri u čijem sastavu su bile: Tamara Markovinović, profesorica razredne nastave, Gabrijela Vukašinović, direktorica Dječijeg kulturnog centra Bjuti iz Podgorice i Mia Dabetić, članica organizacije Animatori Zabavljatori.

“Za najoriginalniju masku proglašena je Milica Bogdanović, najkreativnija maska bila je Nina Vuković, najveselija maska Maša Filipović, najmlađi učesnik bio je Zein Pepić, a dodijeljena je i specijalna nagrada žirija grupnoj maski koja na njih ostavila poseban utisak tokom programa, a koju su nosili Andrej Arsović, Mia Arsović, Staša Dulović i Lenka Dulović. Nagrade su obezbijedili: Nova knjiga, Angie&Ме, Neregelia, Mil-Pop, Atelje Manifaktura i organizator“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento koja je organizator događaja.

Sportske igrarije, sa dječjim animatorom Žarkom Žapcem, i ovog puta su okupile veliki broj mališana vrlo raspoloženih za igru i zabavu.  U vrlo zanimljivim igrama, posebno osmišljenim za vježbanje koncentracije, memorije i koordinacije pokreta, ali i saradnje i uvažavanja, uživali su mališani, ali i njihovi roditelji koji su takođe učestvovali u nekim igrama. Mališani su tokom igara osvojili i brojne poklone koje su obezbjedili Imlek, Grawe osiguranje, Mil-Pop i Erste banka.

U toku programa organizovani su i drugi zabavni sadržaji među kojima su: kreativni Erste kutak,  radionice Budi dijete uz Imlek, Najbolja njega za bebe i Zabavljatorski kutak koji su organizovali Animatori Zabavljatori, a sa mališanima i njihovim roditeljima družili su se i: Angie&Me, Atelje Manufaktura, Grawe osiguranje, Mil-Pop, Djeca prije svega, Pampers i Ariel, a publiku su zabaljali i The Golden Chestnuts Swing Dance Club i odjeljenje II-5 OŠ “Mahmut Lekić” iz Tuzi sa plesnim nastupima.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply