U novi vrtić u Zagoriču upisano oko 200 djece

Foto: Vijesti

Novootvoreni vrtić Mali Princ u Zagoriču na početku drugog polugođa pohađa više od 190 mališana, od kojih je najveći broj novoupisane djece.

Nakon otvaranja novog objekta vidno se povećao broj upisane djece u Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“, koji je na početku školske 2016/2017. godine dostigao 3.500 upisanih.

Iz JPU „Đina Vrbica“ saopšteno je da se u vaspitnoj jedinici Mali princ u Zagoriču, pored novoupisanih, nalaze i djeca prepisana iz vrtića u Maslinama.

„U novootvorenom vrtiću u Zagoriču upisano je 193 djece, od toga je 110 novoupisanih, dok je 83 djece prepisano iz vaspitne jedinice Zvončić“, preciziraju iz ove ustanove.

Period zimskog raspusta u JPU „Đina Vrbica“ iskoristili su za pripremu prostorija za djecu, te tvrde da je u novoj godini sve spremno.

„U svim vaspitnim jedinicama su izvršeni postupci dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, te generalna čišćenja objekata. Izvršene su potrebne opravke na uređajima za zagrijavanje prostorija, te na postojećoj stolariji, tako da je sve spremno za dolazak djece i roditelja“, dodaju iz „Đine Vrbice“.

U narednom periodu nadležni će, najavljano je, organizovati brojne aktivnosti, među kojim će posebno planirane biti one posvećene obilježavanju desetogodišnjice postojanja JPU „Đina Vrbica”, 8. aprila tekuće godine.

Vrtić koji se nalazi pored Osnovne škole “Branko Božović”, ima 1.400 kvadrata, i kapacitet za oko 250 mališana.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply