Ponovo alergolog u dječjoj bolnici KCCG

Dječja bolnica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) uskoro će, nakon duže od godinu i po, da dobije dječjeg alergologa, najavila je direktorica Kliničkog Centra Crne Gore.

Ona je istakla da su u toku pregovori sa ljekarkom, čiji se dolazak u tu ustanovu očekuje tokom ove sedmice.

Institut za bolesti djece sredinom 2015. godine napustila je dječji dermatolog Saida Zejnilović, pa je najveća crnogorska zdravstvena ustanova ostala bez stalno zaposlenog ljekara iz te oblasti.

Roditelji su nakon toga bili prinuđeni da djecu vode u privatne ustanove kod alergologa, ali su se žalili da u Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) ne mogu da refundiraju troškove.

Da država ima problem sa nedostatkom ljekara sa tom specijalizacijom potvrđuje i činjenica da niko od privatnika nije bio zainteresovan da se javi na poziv FZO i zaključi ugovore o pružanju zdravstvene zaštite iz oblasti alergologije.

Kovačevićeva je Vijestima saopštila da ta ustanova, osim nedostatka pojedinih specijalista, ima problem sa manjkom operacionih sala, zbog čega se stvaraju velike gužve.

Pojasnila je da su kapaciteti Odjeljenja intenzivne njege popunjeni preko 100 odsto.

Zbog toga, kako tvrdi, imaju u planu prebacivanje određenog broja pacijenata u risansku bolnicu, kako bi ostalo upražnjeno barem osam kreveta.

Kovačevićeva je nagovijestila i da su početkom februara moguće kadrovske promjene u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je kazala da će do kraja januara da nastave sa procjenom rada po klinikama, nakon čega se očekuje presjek stanja i imenovanje novih direktora.

Kovačevićeva je, po dolasku na tu funkciju u decembru, imenovala uži tim koji čini menadžment ustanove.

Za medicinsku direktoricu imenovala je bivšu direktoricu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Snežanu Raspopović, a za direktora Urgentnog centra Nermina Abdića.

Izvor: Vijesti

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply