Počinje gradnja srednje stručne škole u Golubovcima

U Golubovcima je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju srednje stručne škole, koju će pohađati oko 750 učenika.

Škola će se prostirati na 5,5 hiljada metara kvadratnih, i u njoj će biti smješteno 750 učenika, u dvije smjene. Ukupan projekat vrijedan je 4,5 miliona eura i rok za završetak radova je 14 mjeseci.

Ministar prosvjete Damir Šehović je rekao da će u okviru škole biti izgrađena fiskulturna sala sa oko 500 mjesta za sjedjenje.

„Računam da će škola biti zamajac djeci u Golubovcima da rade i uče u dobrom ambijentu i da funkcionišu na zadovoljstvo svih nas“, dodao je Šehović.

Budžet Direkcije za javne radov za izgradnju ustanova predškolskog i osnovnog obrazovanja tokom ove godine iznosi oko 5,5 miliona eura.

„Očekuje nas važna godina u kojoj ćemo započeti gradnju sedam novih predškolskih ustanova i nekoliko škola. Na taj način pokazujemo da je sistem obrazovanja prepoznat kao jedan od prioriteta Vlade“, naveo je Šehović.

On je najavio da će ove godine biti pokrenuta izmjena sistemskih propisa obrazovanja kako bi sistem obrazovanja bio podignut na veći nivo i da bude više stavljen u funkciju društvenog i ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić kazao je da se radi o kapitalnom projektu, najznačijnijem trenutno za tu sredinu.

“Možemo da se radujemo da ćemo za nekih dvije godine ovdje dobiti obrazovnu ustanovu reprezentativnog karaktera, koja će biti među tri najkvalitetnije u državi“, rekao je Radonjić.

Kako je naveo, ključno u tom projektu je stvaranje novog kadra za zanimanja i profesije koje su prepoznate kroz anketiranje polumaturanata kao interesantne, i koje su deficitarne na tržištu rada.

„Ova škola treba da ima i dva odjeljenja poljoprivredne škole, a namjeravamo da je u budućnosti transformišemo u regionalni centar za obuku odraslih u poljoprivredi“, dodao je Radonjić.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply