Sakupljen novac za liječenje male Anđele Petrović!

Porodica dvanaestogodišnje Kotoranke Anđele Petrović kojoj je dijagnosticiran agresivni tumor kostiju i koja je trenutno na liječenju u Njemačkoj saopštila je danas da sakupljeno dovoljno novca za cijelokupan bolnički tretman i da prekidaju humanitarnu akciju za Anđelu.

“Vremena za čekanje nije bilo ni najmanje jer ova opaka bolest napreduje brzo što su potvrdili naknadni nalazi. Metastaze su pronađene u gornjem desnom plućnom krilu i bez terapije koju sada Anđela prima nada bi bila umanjena tj. minimalna. Zbog gore navedenog, zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali hitnost i ozbiljnost situacije te su nam svojim pozajmicama i donacijama omogućili hitan prijem i cijelokupni planirani tretman prema planu liječenja koji je izdala ustanova u kojoj se Anđela liječi”, piše u saopštenju.

Anđela se trenutno sprema za drugu turu hemoterapija.

Pored pratećih pojava kao što su gubitak kose i lošije opšte stanje njena volja za izliječenjem je ogromna.

“Očekivani period liječenja trajao bi godinu dana ukoliko sve bude išlo željenim tokom. Hvala svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći. Nemamo riječi da izrazimo koliko smo dirnuti reakcijom dobrih i humanih ljudi u ovako teškim momentima”, navodi porodica.

Roditelji se još zahvaljuju na pomoći Njemačkoj udruzi u borbi protiv kancera koji su omogućili smještaj i boravak po najpovoljnijim uslovima u Plavoj kući. Kuća se nalazi do same bolnice, a udruga je namjenila pacijentima i njihovim roditeljima sa takvim i sličnim dijagnozama.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply