Vježbaće vijuge i čuti zanimljive priče o mahovinama u Crnoj Gori

Razvojni centar udruženja Roditelji počinje naredne sedmice organizovanje prvih ovogodišnjih radionica za djecu, koja će imati priliku da vježbaju moždane vijuge i uče o značaju mahovina za prirodu i čovjeka.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Rana stimulacija kod djece je posebno važna posebno u predškolskom periodu u toku kojeg se u njihovom mozgu razvija najveći broj sinapsi i kada djeca mnogo mogu da nauče. Zato je posebno važno da djeca u najranijem periodu uče i primaju informacije kao i da učenje bude kroz igru i druženje sa vršnjacima. Radionica Učimo kroz igru koju organizujemo u utorak, 17. januara, od 18 sati biće posvećena upravo najmlađima. Njen cilj je da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 2 do 5 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak 19. januara u 19 sati počinje nova radionica Koliko šumi tepih znači koju vodi biolog Branko Anđić. Na radionicama Razvojnog centra često učimo o značaju zaštite prirode i svih živih bića za našu planetu i za nas. Podsjećamo se da je prirodi sve povezano i da je bitno da učimo o svemu što nas okružuje kako bi se pravilno odnosili prema prirodi i zaštitili je.  Na ovoj radionici djeca će se upoznati sa mahovinama, zašto je njihova uloga u prirodi važna, kako utiču na živa bića, a kako na zdravlje ljudi. Djeca će saznati i koje mahovine postoje u Crnoj Gori i kako ih mogu zaštiti. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 8 do 14 godina, a broj mjesta ograničen na 20.

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply