Oštećen krov škole “Dašo Pavičić” u Herceg Novom

Na Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, koja je kompletno renovirana 2014. godine kroz projekat energetske efikasnosti, pričinjena je veća materijalna šteta zbog udara olujnog vjetra prethodne sedmice.

Prema procjenama, sa oko 400 kvadratnih metara krova skinuta je hidroizolaciona folija pa bi padavine mogle izazvati prodor vode u gornjim učionicama.

Iz menadžmeta škole kažu da su odmah obavijestili nadležne službe u petak ujutro i prijavili Ministarstvima prosvjete i ekonomije šta se dogodilo. Nadležni iz ministarstava su potom kontaktirali izvođača radova koji je radio na školi prije dvije godine kada je renovirana u okviru plana energetske efikasnosti. Riječ je o kompaniji Volfing iz Beograda koja ima podizvođače u Beranama.

“U kontaktu sa domarima škole predstavnici podizvođača sjutra će doći u Herceg Novi i utvrditi kolika je šteta i koji su naredni koraci. Nakon kompletnog renoviranja u ljeto 2014. po zakonu smo imali godinu da prijavimo sve nepravilnosti, ali ipak nije bilo za očekivati da se nakon ovako kratkog vremenskog perioda desi problem sa krovnim pokrivačem, što su potvrdili i podizvođač i izvođač radova, informišu iz menadžmenta škole i ističu kako će nastojati da što hitnije, saniraju krov kako bi spriječili veću štetu koja bi nastala uslijed padavina”, kažu u medžmentu škole.

Planom energetske efikasnosti, koje finansira KFW banka, uloženo je preko 800 hiljada eura. Postavljana je termo i hidroizolacija na krovu, termoizolacija na fasadi, zamjenjena stolarija, oprema u kotlarnici, svjetiljke, elektroinstalacija i moleraj.

Izvor: Radio Herceg Novi

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply