Širi se spisak: Ovo su fotografije svih otrovnih igračaka u Crnoj Gori

Spisak igračaka koje se mogu kupiti u Crnoj Gori, a koje su štetne po zdravlje djece je proširen, potvrdila je za CdM glavna zdravstveno sanitarna inspektorka Višnja Orban.

Osim osam igračaka za koje je već objavljeno da se povlače iz prodaje, roditelji moraju da znaju za najnoviju. Ona izgleda ovako:

Lutka je izrađena u kombinaciji tekstil-pliš i plastika u šarenoj haljini i ima crveni šešir. Lutka iza glave ima prišvršćeni dodatak u formi jabuke. Unutar leđnog dijela nalazi se plastični mehanizam koji na pritisak emituje zvuk.

Ona je povučena iz prodaje jer, kako stoji u obavještenju firme koja ju je prodavala Zou taj čun iz Bara, može da šteti zdravlju djece i uzrokovati oštećenje reproduktivnog sistema.

Svako ko je kupio – treba da je vrati.

“Ukoliko posjedujete gore navedenu igračku, molimo vas da je odmah odnesu u objekat gdje ste je kupili ili u našu veleprodaju, gdje će Vam biti vraćen novac za spornu igračku”, napisao je uvoznik i distributer igračke u oglasu u novinama.

A, ovo je spisak svih igračaka za koje je inspekcija utvrdila da su štetne i opasne po zdravlje:

Igračka – avion Thumb Flyers, Disney, 239023 TPF 0413

Plastične patke set Dream country most new catena

Plastična lutka set@A131059, NO.614

Plastična lutka, NO.TY-918A

Plastična lutka128145, NO.CX978

Lutka Aimee

Lutka Happy boll 0012

Lutka Liali My Fashion World, No. BN20 D

Mali poni set 0101643

Lutka FROZEN 0101179

Plastična lutka Yongbai baby, 3579

Lutka – Fashion Styles ,TIAN FU TOYS , 6001-2

My Lovely Horse, nepoznato, NO. 1235

Plastična lutka MAŠA NO8806

Gumene igračke, BABLES TOYS HH686724

Plastična lutka, Diversity Fashion, Item no 365 11

Muzička lutka, Angel Vogue, Baby Fag girl

Lutka Happy childhood, Model NO.807-4

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Strasno, mi smo dobili ovu Frozen za rodjendan, ne mogu da verujem, kako ovo dodje u prodaju, ne mogu da verujem?! Ma sta da vrate pare za igracke, ko ce da vrati osteceno zdravlje?! Da li ce neko reci ko su odgovorna lica i koga treba tuziti za ovo?!!!!!

  2. S obzirom kako izgledaju lose i nekvalitetno nije se cuditi da su otrovne. Treba traziti odstetu od onoga ko je uopste i pustio da ovo udje na trziste prije nego se zavrse analize uzoraka !
    Ja bih zabranila uopste uvoz bilo kakve lose robe jer su nas zatrpali smecom sa svih strana !

  3. Imamo konjica u Bingu uzeli,šta sad,čuj vratiti,gdje nam je račun i kako štetna to niko ne objašnjava. Od plastike i gume imamo svega od papuca pa …iako je Nike,adidas sve je made in china. Ko je više pametan. Meni ovo obavještenje nije detaljno razradjeno.

Leave a Reply