Završne radionice: Novogodišnji ukrasi i nakit za kraj ove godine

U posljednjoj sedmici ove godine, djeca predškolskog i osnovnoškolskog koja budu prisustvovala radionicama Razvojnog centra udruženja Roditelji imaće priliku još jednom da iskažu svoju kreativnost u pravljenu novogodišnjih ukrasa.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 27. decembra u 19 sati počinje posljednja ovogodišnja Likovna radionica za djecu koju će voditi Ana Knežević, grafička dizajnerka. Na radionici će djeca izrađivati ukrase od papira i kartona ali i oslikavati bombice i šišarke. Još jedna praznična radionica u toku koje će djeca učiti da prave različite oblike od papira i kući odnesu nakit koji su sami pravili. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 2 do 10 godina, a tokom rada će biti podijeljeni u grupe. Broj mjesta ograničen na 20.

Dan kasnije, u srijedu, 28. decembra od 19 sati nastavljamo sa pravljenjem novogodišnih ukrasa na radionici Praznične cvjetne majstorije koju će voditi Jelena Damjanović Vidaković. Majstorice Anđelija i Jelena iz kreativne radionice Angie&Me sa drugarima će praviti prednovogodišnje ramove za slike i jelkice od papira i cvijeća. Modućnost prijavljivanja imaju djeca osnovnoškoskog uzrasta, a broj mjesta ograničen na 20.

Ovom radionicom zatvaramo ovogodišnji program rada Igračkoteke i Razvojnog centra, a druženje nastavljamo nakon novogodišnih i božićnih praznika.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply