I majke iz Bijelog Polja protestuju zbog manjih naknada

 

Majke iz Bijelog Polja, koje su ostvarile pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece, pridružiće se majkama iz Rožaja, kada će se u petak u 13 časova okupiti ispred Opštine Bijelog Polja i iskazati nezadovoljstvo povodom najave da se majkama smanje naknade za 25 odsto.

“Tim povodom pozivamo sve majke iz Bijelog Polja, koje su ostvarile ovo pravo da dođu u petak i sve zajedno iskažemo nezadovoljstvo ovom odlukom, jer bi se smanjivanjem naknadi za majke udarilo na životni standard naših porodica, koji je inače ugrožen”, kazala je predstavnica majki Sabira Karahmetović.

Takođe bi se, dodaje ona, sa smanjivanjem naknada oštro prekršio zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti, koji je izglasala Skupština Crne Gore i u kojemu je jasno naglašeno kolika je visina naknadi.

“Pozivamo i sve sugrađane, predstavnike političkih partija koje su glasale u Skupštini Crne Gore za ovaj zakon, kao i predstavnike nevladinih organizacija da nam se u petak pridruže i daju podršku majkama”, istakla je Karahmetović.

Jasno poručuje-majke neće odustati od protesta dok se god ne odustane od namjere da se majkama smanjuju naknade.

“Poručujemo svim majkama a njih je skoro 3000 u Bijelom Polju, ako ne izađete sve u petak i iskažete zajedno sa nama nezadovoljstvo, da ćete time podržati predlog da se smanji a samim tim i krene i na ukidanju nakande za majke. Zato sve majke 23. decembar (petak) 13 h ispred Opštine Bijelo Polje”, poručila je ona.

Vlada Crne Gore je u nedjelju predložila da od naredne godine budu smanjene, između ostalog, naknada za majke sa troje djece sa 336 eura na 264, odnosno sa 292 eura na 144 eura. To je predloženo u budžetu za narednu godinu, o čemu treba da se izjasni parlament narednih dana.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply