Otvoren novi vrtić u Zagoriču u Podgorici

Novi objekat Javno Predškolske ustanove “Đina Vrbica” u Zagoriču, u koji će biti smješteno oko 250 djece, otvoren je u ponedjeljak.

Objekat ima 1,4 hiljada metara kvadratnih, i u njega je uloženo više od 1,2 miliona eura.

“Na ovaj način biće rasterećeni kapaciteti koji su inače prebukirani u Podgorici, ali i čitavoj Crnoj Gori“, očekuje ministar prosvjete, Damir Šehović.

On je podsjetio da je u Glavnom gradu planirana izgradnja još tri slična objekta i po jedan u Pljevljima, Baru i Ulcinju, a što će biti finansirano iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope, koji je Vlada uzela nakon prihvatanja peticije preko šest hiljada građana koji su 2012. godine tražili hitnu gradnju vrtića kako bi se pokušala smanjiti prekobrojnost grupa koja je godinama prisutna.

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljuvub Stijepović je saopštio da je gradska uprava predvidjela u planovima svoga rada da, putem partnerstva, u svim djelovima grada pokuša da stvori što bolje uslove za kvalitetniji život građana Podgorice. On je podsjetio da je Glavni grad oslobio komunalnih naknada zemljište na sve četiri lokacije gdje će biti građani vrtići.

Kako je kazao, u lokalnoj upravi su posebno posvećeni ulaganju u obrazovanje i u najmlađe sugrađane.

On je naveo da se ovaj objekat se po svojim standardima može ravnati ne samo sa bilo kojim vrtićem u Podgorici i Crnoj Gori, nego i šire.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply