Počela sanacija krova škole u Igalu

Sanacija krova nad prostorijom koju djeca iz područnog odjeljenja OŠ “Dašo Pavičić“ u Igalu koriste za časove fizičkog vaspitanja, počela je zahvaljujući novogodišnjoj donaciji Crnogorske komercijalne banke koja je odgovorila na zahtjeve roditelja djece.

Donacija  je na inicijativu roditelja đaka škole u Igalu koji su, okupljeni u neformalnoj grupi građana, još ljetos pokrenuli prikupljanje donacija za opremanje škole kako bi djeci poboljšali uslove rada.

Koordinatorka grupe Ana Valentić pojašnjava da su roditelje nedavno kontaktirali iz hercegnovske filijale CKB-a i u okviru njihovog novogodišnjeg programa doniranja,  škola u Igalu je dobila laptop, projektor i štampač-fotokopir.

Prema njenim riječima, u julu su u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog pokrenuli pitanje sanacije fiskulturne sale koja je u veoma lošem stanju.

“Kao ustanova u obavezi smo bili da raspišemo tender. Kada je opština odobrila plaćanje tog projekta, izabrali smo najboljeg ponuđača na tenderu, potom je opština uplatila sredstva i radovi su otpočeli. Postavljen je prvi izolacioni sloj, a nadzor obavlja Agencija za izgradnju i razvoj grada. Nadam se da će radovi biti okončani do kraja godine kako bi djeca imala spremnu salu u drugom polugodištu. Tu salu smo u nekoliko navrata krečili, ali time bi samo privremeno riješili problem jer je krov prokišnjavao, zidovi bi se brzo oljuštili i nije bilo mogućnosti da se koristi prvo zbog zdrastvenih razloga jer se odmah razvija buđ a i zbog ružnog izgleda,” pojasnio je direktor škole Nikola Stojanović.

Dok se sala renovira, roditelji đaka škole u Igalu najavljuju da planiraju nove inicijative.

Valentić najavljuje da će nastaviti sa prikupljanjem donacija, sada za rekvizite za salu, a imaju infomacije da je već par lokalnih privrednika voljno da donira.

Izvor: Radio Herceg Novi

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply