NTC radionice počinju i u Baru

Privatna predškolska ustanova Svetionik iz Bara je dobila status NTC centra za uzrast od 4 do 7 godina, i u skladu sa tim počinje sa održavanjem radionica od 1. februara naredne godine.

Iz Svetionika pojašnavaju da će djeca prijavljena za radionice biti podijeljena po grupama 4/5, 5/6 i 6/7.

Radionice će biti održavane u prostorijama vrtića Svetionik, koji od septembra ove godine zvanično ima NTC licencu za sprovođenje programa u radu, sa djecom koja su njihovi polaznici.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za radionice na broj telefona 67 62 86 68, mail adresu [email protected] ili u inbox njihove Fbook stranice.

U Baru je nedavno organizovan Mini seminar za roditelje kao i javna tribina za sve zainteresovane građane. Odziv je bio veliki, zbog čega iz Svetionika najavljuju novi krug krajem marta.

U Crnoj Gori NTC centri postoje u Podgorici, Budvi, Kotoru i Baru.

Iz Svetionika kažu da NTC sistem učenja podiže nivo intelektualnih sposobnosti djece, sprječava poremećaj koncentracije i pažnje u školskom periodu, razvija koordinaciju pokreta i motorike, brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja.

“Sva djeca imaju korist od programa, a posebno je koristan za detekciju darovite djece i podsticanje razvoja darovitosti”, dodaju iz Svetionika.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply