Naredne subote humanitarna novogodišnja proslava udruženja Roditelji

Udruženje Roditelji organizovaće u subotu, 24. decembra, u suterenu centra The Capital Plaza humanitarnu novogodišnju Žurkoteku kojom će proslaviti prvi rođendan Igračkoteke i Razvojnog centra i novogodišnje praznike. Početak proslave zakazan je za 12 sati, a tokom dvoiposatnog programa mališani će imati priliku da uživaju u zabavnom programu, učestvuju u tematskim kreativno-edukativnim radionicama i druže se sa Djeda Mrazom.

Udruženje već godinama za svoje članove, ali i roditelje koji prate sadržaje portala Roditelji.me, krajem decembra organizuje novogodišnju proslavu za koju uvijek vlada veliko interesovanje, a ove godine okupljanje ima humanitarni karakter jer će biti proslavljen i prvi rođendan Igračkoteke.

„S obzirom na činjenicu da se sve aktivnosti koje realizujemo u Igračkoteci i Razvojnom centru oslanjaju na donacije i volonterski rad, dakle ne postoji izvor prihoda koji bi omogućio obnavljanje i bogaćenje fonda biblioteke igračaka i opreme za rad u Centru, odlučili smo da ovogodišnje praznično slavlje bude humanitarnog karaktera pa će svi koji budu željeli da učestvuju biti pozvani da umjesto kupovine ulaznice na proslavu donesu donaciju: igračku koja je odgovarajuća za fond biblioteke igračaka ili dječiju knjigu. Novogodišnja humanitarna žurkoteka može biti i prilika da se, osim donacija roditelja, prikupe i donacije kompanija i institucija koje žele da podrže rad Igračkoteke i Razvojnog centra, bilo da se radi o organizovanoj aktivnosti prikupljanja od strane zaposlenih ili korporativnoj donaciji pa pozivamo i predstavnike tih sektora da se uključe”, kazala je Danijela Knežević, članica Udruženja.

 Igračkoteka i Razvojni centar je svečano otvoren 21. decembra 2015. godine, a zvanično je počeo sa radom 11. januara ove godine. Tokom prve godine funkcionisanja ovog Centra pokazalo se da postoji veliko interesovanje za servise koje pruža, a najbolja potvrda je podatak da je od januara do novembra ove godine u njemu organizovano čak 100 kreativno-edukativnih radionica koje je realizovalo 52 radioničara volontera dok je 218 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 1828 igračaka i knjiga. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 39 volontera pruža podršku u učenju za 62 učenika.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply