Obnovljena sva dječija igrališta u Herceg Novom

igralistehn

U akciji Obnovimo dječija igrališta koju su organizovali Agencija za izgradnju Herceg Novog i kompanija m:tel, izgrađeno je jedno i obnovljeno devet igrališta u gradu.

Kako je saopšteno iz Agencije za Opštine Herceg Novi na svim igralištima su obnovljeni svi postojeći elementi i dodata su po dva do tri nova.

Obnovljena su igrališta u naseljima Sutorina, Gomila, Crvenikrst, Topla 1, Topla 2, Savina, Baošići, Njegoševoj ulici u gradskom parku, Kumboru, a u toku je izgradnja novog igrališta u Zelenici.

igralistahnnnn

Sva igrališta će biti predata na upravljanje mjesnim zajednicama koje su aktivno učestvovale u saradnji sa javnim preduzećima u pripremi i uređenju terena igrališta. U naselju Gomila je postavljena zaštitna ograda oko cijelog igrališta, jer zbog pozicije na kojoj se nalazi nije bilo bezbjedno za korišćenje bez ograde.

Prema riječima direktora Agencije Nikše Grgurevića, obnovu 10 igrališta je podržala kompanija m:tel, čime su pokazali visok stepen društveno odgovornog ponašanja i na čemu su im zahvalni.

“Nakon potpisivanja ugovora, Agencija je sprovela tendersku proceduru i odabran je najpovoljniji izvođač radova, kompanija Fidas iz Podgorice. Zahvaljujući ovakvim zajedničkim akcijama sa privrednicima, na inicijativu Agencije za 12 mjeseci smo obnovili ukupno 15 igrališta na teritoriji cijele opštine, čime smo postali prva opština u Crnoj Gori koja je obnovila sva dječija igrališta. Na ovaj način smo pokazali da vodimo računa o našim najmlađim sugrađanima i stimulišemo boravak djece na otvorenom prostoru, što utiče na njihovo zdravo odrastanje i pravilan fizički razvoj. Otvaranje igrališta prema dosadašnjoj praksi koju je pokrenula Agencija prepuštamo najmlađima, jer je ova akcija namijenjena njima, a donatorima smo se odužili postavljanjem pločica sa imenima donatora na svim igralištima”, kazao je Grgurević.

igralistahnn

Akcija će biti nastavljena i u budućem periodu, jer se planira postavljanje rasvjete na svim obnovljenim igralištima.

Direktor kompanije m:tel Vladimir Lučić je istakao da su sa zadovoljstvom podržali inicijativu Herceg Novog.

“Najdraže donacije su upravo za najmlađe i iskreno želimo da djetinjstvo provode u sigurnom ambijentu obnovljenih igrališta. Za proteklih devet godina, donacijama u svim segmentima crnogorskog društva od preko tri miliona eura, dokazali smo da smo društveno odgovorna kompanija”, poručili su iz m:tel-a.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sve bi bilo jos bolje kad ne bi pojedinci dovodili na ta igralista svoje kucne ljubimce da tu vrse nuzdu!Jos sve to ostave tu na izvolite djeci!Nemam nista protiv zivotinja naravno ali imam protiv nekulture!Jos ako to moze skoditi djeci,kao u ovom slucaju-da se zaraze ili slicno….

Leave a Reply