Vaške tretirali sredstvom protiv zlatice, 10 ili 11 slučaj u godini

institut

Petogodišnja djevojčica iz okoline Rožaja, kojoj su roditelji vaške tretirali sredstvom za stoku, i dalje je životno ugrožena. Ona se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore gdje se ljekari bore za njen život.

Načelnica Hitne pomoći u Rožajama Nermina Tahirović je kazala da je dijete prije desetak dana u tu ustanovu dovedeno u pratnji roditelja.

“Bila je vitalno ugrožena i hitno smo je prevezli u Urgentni centar u Beranama, odakle je prebačena u Podgoricu. Nas dvadesetak medicinskih radnika smo se te noći borili za njen život”, rekla je Tahirović.

Roditelji djevojčice su, kazala je Tahirović, u Hitnu pomoć donijeli i bočicu “lijeka” kojim su djetetu tretirali vaši.

“Riječ je o sredstvu na bazi etiola koje služi za kupanje životinja kad imaju vaške. Na stranom je jeziku i tu bočicu smo predali policiji”, kazala je Tahirović koja je apelovala na roditelje da u slučaju pojave vaški kod djece nipošto ne koriste to sredstvo već da pomoć potraže kod ljekara ili farmaceutskih radnika.

Tahirović je pojasnila da je etiol izuzetno opasan u većoj koncentraciji, kada može ugroziti život ljudi, odnosno da se čep te tečnosti rastvara u 100 litara vode.

Prije oko mjesec dana na sličan način u jednoj rožajskoj porodici na sličan način je ugroženo čak osmoro djece.

“Nakon ukazane pomoći u rožajskoj Hitnoj pomoći i beranskojn bolnici, djeca su liječena u podgoričkom Kliničkom centru i srećom se sve dobro završilo. Nadamo se da će isti ishod biti i sa ovim petogodišnjim djetetom”, kazala je Tahirović.

Izvor: Vijesti

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Bez obzira koji je vek u pitanju, da bi bio roditelj valjda moras imati neko osnovno “znanje” sta je dobro a sta ne za tvoje dete. Pih, ima toliko divnih ljudi koji bi vodili racuna o deci, a ne mogu da ih imaju, a ovakvi, ne znam ni kako da ih nazovem, imaju, a iz prilozenog se vidi kako vode racuna o njima. Sramota ih kupiti sampon. Stoka! Daj Boze da se devojcica oporavi u potpunosti…

  2. Lako je osudjivati.Poprilicno sam sigurna da roditelji nisu htjeli da otruju sopstveno dijete, vec da ga oslobode tog neprijatnog problema.Mislim da je najteze upravo tim roditeljima kad su shvatili kakvu su gresku napravili.

  3. Jedno je da bruje o vakcinama drugo je ovo. Da farmaceuti ne vode rat ne bi ni o njima pricali. Primali smo I mi vakcine, kao I NASA djeca LA nas Evo svi Zdravi I zivi. Ne Moze me Niko ovjde ubijedoti o neznanju roditelja. Oni su monstrumi i kraj. Kakve veze imaju medicinsi radnici sa Roditeljima idiotima? Sanja… Pobogu. A ovi nisu jedini

Leave a Reply