Naredne sedmice socijalna davanja i naknade za majke

naknada

Isplata socijalnih davanja i mjesečnih naknada za majke troje i više djece trebalo bi da počne naredne sedmice, nakon što je ove usvojen rebalans budžeta i nakon emisije državnih obveznica.

Poslanici su usvojili rebalans budžeta u parlamentu, koji je na snagu stupio odmah po usvajanju, a zbog čekanja na usvajanje kasnila je skoro dvije sedmice isplata socijalnih naknada iznosu oko deset miliona eura.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Vujica Lazović je najavio da će do kraja godine biti obezbijeđena redovnost u isplati socijalnih davanja.

“Mi smo emisijom obveznica obezbijedili potrebna sredstva za naknade za majke troje i više djece. Mislim da će u toku sljedeće nedjelje biti isplate naknadi za majke. To će normalno funkcionisati, obezbijeđena su sredstva za redovnu isplatu do kraja godine”, kazao je Lazović za Radio Crne Gore.

Mjesečno država Crna Gora za dodatak za njegu i pomoć izdvaja 977 hiljada, za Materijalno obezbjeđenje porodice 750 hiljada. Za naknade za majke je neophodno mjesečno oko 5,4 miliona eura. Za Naknade roditelju ili staratelju – njegovatelju lica koje je korisnik lične invalidnine 360 hiljada, za Ličnu invalidninu 250 hiljada i za Dodatak za djecu i Naknade po osnovu rođenja djeteta po 244 hiljade eura.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Može li veća sramota no kasnit s isplatom više nego bijednih penzija i socijalne pomoći. Zamisli im opravdanje. Kako nijesu zakasnili sebe da isplate?! Njih sve treba zaposlit neđe da za 30 dana prime 250e i onda ih puštit da prežive mjesec.

Leave a Reply