Prikupljeno 828 euraza Centar Tisa u Bijelom Poljem

????????????????????????????????????

Nevladino udruženje Kutak, tim Culture Corner portala i Zavod za metrologiju prikupili su 828 eura prodajom kolača i aukcijom torti u toku humanitarnog događaja Kutak želja koje će iskoristiti za nabavku didaktičkog materijala, školskog pribora i muzičke linije za Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Tisa Bijelo Polje.

Zaposleni u Zavodu za metrologiju donirali su novac i takođe se pridružili ovoj humanitarnoj akciji. Torte kupljene na aukciji, Zavod je poklonio  Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje 1. jun iz Podgorice.

Kutak želja je održan u petak, 18. novembra od 17 do 20 sasi u Delta Citiju u Podgorici i na taj način obilježili Svjetski dan djeteta, 20. novembar.

????????????????????????????????????

Slatke zalogaje za ovaj događaj su donirali hoteli Hilton, Podgorica, Ziya, CentreVille Hotel & Experiences, restorani Leonardo, Carine, Anin Medeni Kutak, Čarolija, Sonja i Korzo. Slatki zalogaji su se prodavali po cijeni od 20 centi do 1 eura.

“Nastojeći da budemo primjer najmlađima i ukažemo im da je lijepo pružiti ruku drugaru kojem je to potrebno, odlučili smo da ovogodišnji humanitarni događaj bude edukativnog karaktera. Tim povodom, Zavod za metrologiju osmislio je edukativne radionice za najmlađe sa ciljem upoznavanja sa osnovnim pojmovima metrologije odnosno sticanjem osnovnih znanja o tome šta su mjerenja i koliko su zastupljena u svakodnevnom životu”, piše u saopštenju Culture cornera.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Djeca su imala priliku da, ukoliko uspješno oboje crteže, osvoje prvi broj Zabavne sveske za male mjerioce u kojoj se crtanjem, bojanjem i davanjem tačnih odgovora omogućava sticanje prvih znanja o tačnim mjerenjima.

Osim toga, mališani su se detaljnije upoznali sa tačnim mjerenjem vremena. Sa njima se družila nova maskota Zavoda za metrologiju u liku sata sa kazaljkama. Djeca su imala priliku da svoju kreativnost ispolje koristeći kolaž papir kako bi prikazali proticanje vremena smjenom godišnjih doba, a za one koji više vole modernu tehnologiju bila je i digitalna tabla za crtanje, kao i kratka prezentacija koja je na zanimljiv i djeci prilagođen način objašnjavala šta je to vrijeme, kako su se ljudi zainteresovali za utvrđivanje tačnog vremena, čime i kako se vrijeme određuje.

Manifestaciju su podržali Delta City Podgorica i štamparija Fotografika. Kompanija Franca iz Bijelog Polja je učestvovala u događaju donacijom novčanih sredstava.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply