Sanja Perić predstavila prvu interaktivnu knjigu sa QR kodom

sanja

Tekstopisac Sanja Perić predstavila je u nedjelju, simbolično na Međunarodni dan djeteta, svoju prvu knjigu Uživaj dok si dijete, ujedno i prvu interaktivnu knjigu pjesama sa QR kodom u Crnoj Gori.

“Ova knjiga korak je naprijed u izdavaštvu, jer je povezana sa internetom, tako da je to blizak način današnjim klincima koji se ne odvajaju od telefona. Nakon što instalirate na telefonu ili tabletu čitač QR koda svih 46 pjesama iz ove knjige možete ih čuti i downloadovati”, objasnio je na početku večeri voditelj programa Sabrija Vulić. On je dodao da su u knjizi sadržane pjesme Sanje Perić koje se pjevaju već 17 godina. To su pjesme koje su postale sastavni dio priredbi u vrtićima, školama, pjesme koje vole i djeca i roditelji.

O autorki i knjizi su govorili kompozitori Mirsad Serhatlić, Mihailo Miha Radonjić, Slavko Milo-vanović, Zatim predstavnica Udruženja Roditelji Dejana Ponoš, dr Nebojša Kavarić. Voditeljka TV 777 Anica Vujadinović pročitala je recenziju knjige koju je napisala doc. mr Jelena Martinović-Bogojević, profesorica na Muzičkoj akademiji i jedna od autorki udžbenika za osnovno školsko obrazovanje.

“Želja mi je bila da promocija moje prve knjige bude na Međunarodni dan djeteta. Moju želju shvatio je dizajner knjige Damir Skarep i njegova je ideja bila QR kod. Što se tiče ilustracija, za koje je bio zadužen pjesnik, dramski pisac i ilustrator za djecu Predrag Peđa Trajković, vjerujem da vam se dopadaju ta šarena bića koja većinom jesu Danilo i Manja”, kazala je Perić, koja je čestitajući Dan djeci i poželjela da rastu bezbrižno, da uživaju u djetinjstvu, i rastu uz lijepe i kvalitetne pjesme..

Na promociji je Katarina Radulović otpjevala naslovnu pjesmu Uživaj dok si dijete, Milutin Radulović numeru Sa mnom više nema zezanja, pjesmu Roditelji izvela je Ivana Popović, Luka Bajović, Sve što ona poželi, Lara Šćekić Kartu svijeta, Relja Ćetković Ljubavnu, dok je Iva Otašević premijerno izvela Pravo na igru. Jana Božović otpjevala je potom numeru Mašta, Olivera Šukić Do re mi fa sol, Sara Alković Tajne, a Maša i Dijana Čarapice. Veče je završeno pjesmama Zvijezda Đorđija Aleksića i Budi dijete na jedan dan  Maše Vujadinović i Lejle Vulić, koja je bila prva sa kojom se Crna Gora predstavila na dječjoj Pjesmi Evrovizije na Malti.

Pjesme se mogu naći na stranici sanjinepjesme.com

Izvor: MNEMagazin

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply