Dvije besplatne radionice za školarce i jedna za predškolce

Djeca različitih uzrasta imaće priliku da u toku naredne sedmice učestvuju u radionicama Razvojnog centra udruženja Roditelji koje organizujemo sa partnerima i volonterima. Tako će školarci učiti o pticama i tajnama Crne Gore i upoznati se sa malom školom elektronike, a nihovi mlađi drugari će unaprjeđivati govorne vještine.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

skrivenetajnecrnegore
U utorak, 22. novembra u 19 sati počinje radionica Skrivene tajne Crne Gore,  još jedna u nizu edukativnih radionica koje realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica.

Djeca će imati priliku da pogledaju film o Crkvicama, mjestu koje krije tajne, otkriva čuda, sa čudesnom i misterioznom prirodom od koje zastaje dah. Crkvice su mjesto koje vam povećava šanse da u samoj šetnji naiđete na srnu, vepra, zeca, koji je čest gost nekadašnje pekare, ali i surog orla simbola našeg grba i države. Te i još mnogo zanimljivosti djeca će otkriti na radionici kako uz gledanje videa tako i u razgovoru sa Jovanom Janušević koja će voditi radionicu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 15 godina, a broj mjesta ograničen na 20.

malaskolaelektronike
U srijedu, 23. novembra u 18 sati u saradnji sa Radio klubom Podgorica čiji ćemo biti gosti, organizujemo  novu radionicu Mali svijet elektronike. Radionica će biti održana u prostorijama Kluba, u ulici “Novaka Miloša” br 31 (pored Privredne komore), a počinje u 18 sati.

Djeca će upoznati svijet elektronike, robotike i u toku posjete labaratoriji Radio kluba i sami nešto napraviti.  Broj mjesta je ograničen na 10 kako bi svi imali priliku da aktivno učestvuju, a mogućnost prijavljivanja imaju djeca ao 11 do 13 godina.

odslicicedopricice

Četvrtak, 24. novembar od 19 sati rezervisan je za djecu predškolskog uzrasta i za njih pripremljenu radionicu Od sličice do pričice, čiji je cilj razvijanje i vježbanje govora.

Priče u slikama su uvijek bile najbolja metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, širenje vokabulara, razmišljanje. Djeca će imati priliku da uz pomoć slika ispričaju svoje priče, vježbaju govor i nauče nešto novo. Radionicu vodi članica Udruženja Danijela Knezević, menadžerka kreativnih komunikacija, a mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply