Svaki roditelj treba da pogleda video Dragi tata

dragitata

Beogradski Centar E8 objavio je video Dragi tata koji će natjerati svakog roditelja da se ozbiljno zamisli prije nego što izgovori neku naizgled bezazlenu šalu koja žene prikazuje u negativnom kontekstu.

Pogledajte video koji je adaptaciju originalnog video klipa Dear daddy koji je razvio CARE Norway, a dio je projekta Super tata Centra E8.

“Naša djeca su naša odgovornost. Često kao očevi, i roditelji generalno, ne možemo da predvidimo sve opasnosti koje su oko naše djece, ali jednu sigurno možemo: nasilje kroz jezik je esencija svega onoga što možemo da zamislimo kao fatalnu posljedicu. Ne smijemo i ne treba da dozvolimo da se žene u bilo kom jezičkom obliku etiketiraju i ponižavaju, bez obzira da li je riječ o bezazlenoj šal”, piše u saopštenju Centra E8.

Super tata kampanja se bavi temom očinstva i većeg angažovanja očeva odnosno promoviše uključivanje muškaraca kao aktivnih, rodno ravnopravnih, odgovornih i nenasilnih očeva i staratelja, uz promovisanje koncepta pozitivnog roditeljstva. Aktivnosti kampanje su podržane od strane Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i CARE International Balkans i dio je globalne kampanje posvećene očinstvu – MenCare.

Izvor: Mondo.rs

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply