Naredne sedmice predavanja i seminari Ranka Rajovića u 5 gradova

ranko

Autor NTC sistema učenja i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za nadarenu djecu, dr Ranko Rajović održaće naredne sedmice u nekoliko gradova Crne Gore predavanja i seminare za roditelje ali i za vaspitače i učitelje.

On će govoriti o razvoju djetetovog IQ kroz igru, primjenjujući NTC sistem učenja, o funkcionalnom znanju odnosno razvijanju brzine razmišljanja i zaključivanja i na taj način stimulisanju potencijala djece.

U srijedu 23. novembra od 17 sati i 30 minuta biće održana jednosatna tribina za zainteresovane građane u velikoj Sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, a istog dana ali od 19 do 21 sat počeće mini seminar za roditelje.  Ulaz za prisustvo trobini je slobodan uz pozivnice za koje se zainteresovani mogu prijaviti i preuzeti ih u PPU Pinokio Artić, kao i na biletarnici KIC-a. Cijena Mini seminara za roditelje je 25 eura.

U petak 25. novembra predavanja i mini seminar će biti organizovani u Baru, u PPU Svetionik i u Dvorcu Kralja Nikole, a dan kasnije, u subotu 26. novembra u PPU Vini Pu u Budvi će početi dvodnevni seminar za vaspitače i učitelje.

U subotu popodne, od 17 sati će uslijediti mini seminar za roditelje u Ulcinju u PPU Arushi Pu, a u nedjelju popodne u kotorskom PPU Osmijeh.

Dr Ranko Rajović je doktor interne medicine, jedan od autora programa – NTC (Nikola Tesla centar) sistem učenja, kao i saradnik UNICEF-a za edukaciju i predavač na više fakulteta u svijetu. Autor je 3 knjige i 2 didaktičke igre za primjenu NTC programa.

Rajović tvrdi da inteligencija ne zavisi samo od broja nervnih ćelija odnosno genetskog potencijala nego i od veza među neuronima ili sinapsama i kaže da je period do sedme godine života najdragocjeniji za formiranje novih veza.

NTC sistem učenja je metoda koja povezujući saznanja medicine i pedagogije pomaže povećanju intelektualnih sposobnosti djece, i to na osnovnom, biološkom nivou, i pomaže podizanju nivou funkcionalnog znanja i zaštiti darovitosti.

NTC sistem učenja primjenjuje se na različite načine u 15 evropskih zemalja.

Izvor: NTC Centri

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply