Naredne sedmice fizioterapeuti u OŠ “Maršal Tito” u Ulcinju

pisiv-2016-ums

Udruženja fizioterapeuta Crne Gore realizovaće naredne sedmice projekat Ispravi se i vježbaj! u osnovnoj školi “Maršal Tito” u Ulcinju, gdje će pregledati djecu uzrasta od 8 do 11 godina, odnosno učenike od trećeg do petog razreda.

Realizaciju projekta je podržala Uprava za mlade i sport Crne Gore, a njegov glavni cilj je prevencija posturalnih deformiteta (loše držanje) kod djece i pružanje neophodne pomoći fizioterapeuta. Fizioterapeuti žele da utiču na smanjenje zastupljenosti posturalnih deformiteta kod djece ovog uzrasta jer je u tom periodu najefikasnija prevencija i terapija. 

pisiv-br-04-11-2016-1

Fizioterapeuti su zdravstveni radnici koji primjenjuju znanje, vještine i fizikalne metode u cilju uspostavljanja, održavanja i unapređenja zdravlja i funkcionisanja ljudi sa različitim potrebama i problemima nastalim uslijed bolesti, povreda, starenja i  neaktivnosti. 

Kako navode, kvalifikovani su da donesu nezavisnu procjenu o pružanju usluga za koje su edukovani, odnosno za koje posjeduju određena znanja i vještine i za čije se izvršavanje smatraju sposobnim.

“Jedino fakultetski obrazovani fizioterapeuti primjenjuju svoja znanja i vještine u prevenciji i liječenju posturalnih deformiteta”, piše u saopštenju Udruženja fizioterapeuta. 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Sjajno! A da li postoji mogucnost da se ti isti fizioterapeuti pozovu i potrazi njihovo strucno misljenje koliko je djeci potrebno casova fizickog sedmicno kako bi se pravilno razvijali? Mislim kad bi vidjeli da djeca u nizim razredima imaju 1-2 puta fizicko u toku sedmice, ne bi se cudili zasto zaticu sve vise djece sa nepravilnim drzanjem?! Zar nije bitno problem rjesavati preventivno?

Leave a Reply