Krema od banane protiv kašlja

sirupbanana

Dijete vam kašlje već duže vremena? Kašalj ne posustaje ni nakon lijekova, kapi, masti? Čak ni nakon alternativnih pripravaka poput prženog šećera u mlijeku?  Odnosno, dijete vam odbija sve te pripravke, a kašalj mu ne da spava po noći, hropće, napinje se, čak povremeno povrati sav taj skupljeni šlajm?

Probajte jednu finu kremicu koja bi mogla odgovarati svakom djetetu koje voli banane.

Dakle, riječ je o, kažu, vrlo ljekovitoj kremi od banane koja je odlično prirodno sredstvo protiv upornog kašlja i bronhitisa. Uz to je ukusna, zdrava, vrlo hranjiva i ne šteti želudcu. Priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

2 srednje zrele banane (tačkaste);
– 2 kašike šećera ili meda;
– 400 ml ključale vode.

Priprema: Banane dobro izgnječite plastičnom viljuškom ili kašikom (u dodiru s metalom banane brzo potamne), dodajte šećer i dobro promiješajte. Ukoliko kremu radite s medom (za dijete starije od dvije godine), njega onda stavite na kraju kada se smjesa ohladi kako visoka temperatura ne bi ublažila ljekovita svojstva meda. Dakle zgnječene banane zalijte ključalom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.

Konzumacija: Kremicu dajte djetetu barem 4 puta dnevno (smjesu od oka razdijelite na četiri dijela) pa je prije same konzumacije lagano zagrijte (može i na kratko u mikrotalasnoj).

Svaki dan napravite novu kremicu (zaista je lako) a kašalj bi za nekoliko dana trebalo da prestane. U svakom slučaju, lakše je, jeftinije i prirodnije od skupih, nekad doista neučinkovitih sirupa.

Izvor: index.hr

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ovaj je provjeren i odlican!! Preporucujem!
    Prokuvajte šolju (250 ml) mleka. Malo ohladite. Zatim dodajte kašiku putera (maslaca) i kašiku meda.
    Promešajte i dodajte u šolju dobro umućeno žumance i 1/4 kašičice sode bikarbone.

    Ovo je vema efikasan narodni lek ne samo za kašalj, sa uspehom leči bronhitis, laringitis i traheitis kod dece i odraslih.

    Lek se uzima pred spavanje, najmanje 5 dana.

Leave a Reply