Repertoar Gradskog pozorišta u novembru

jpg-novembar-2016

Gradsko pozorište iz Podgorice ponudiće u novembru publici svih uzrasta, posebno najmlađoj, najatraktivnije naslove sa sve tri scene – Dramske, Lutkarske i Večernje. Novim sloganom Uz Gradsko kroz novembar kažu da žele da skrenu pažnju koliko im nači što, u periodu tokom kojeg odbrojavaju vrijeme koje ih dijeli do ulaska u novu zgradu, mogu računati na vjernu publiku.

Novembarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u subotu 5. novembra u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ predstava sa Dramske scene za djecu Snježana i sedam patuljaka, u režiji Veljka Mićunovića. Već sljedećeg dana, u standardnom terminu u podne, u Dodestu će biti igran Dobri Zloćko, kojeg je režirao Petar Pejaković.

Do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom, u salama KIC-a biće izvedeni i ovi komadi: Ah, šta sve mora jadno dijete (12. novembar), Mačor u čizmama (13. novembar), Kod Nojeve barke u osam (19. novembar), Palčica (20. novembar), Kinez (26. novembar) i Čarobnjak iz Oza (27.novembar).

Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: Lažljivci (9.novembar), hit predstava Filomena Marturano (11. novembar), Slasti slave (15.novembar) i Porodične priče (19. novembar).

Gradsko pozorište 19. novembra obilježiće Evropsku noć teatra. Toga dana biće igrane Porodične priče (20h Dodest) i Kod Nojeve barke u osam (12h).

Predstave Gradskog pozorišta u novembru će biti izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će već 7. novembra biti igran novi komad za djecu Kod Nojeve barke u osam u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene Pogled s mosta, reditelja Milana Karadžića.

Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra, u dva termina (11:30 i 14h u dvorani „Park“), izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu Bajka o ribaru i ribici, u režiji Evgenija Ibragimova.

I u novembru Gradsko pozorište očekuje još jedan festivalski pohod. Ovoga puta sa predstavom Mačor u čizmama, koja će 23. novembra biti igrana u okviru takmičarskog segmenta 13. Dječjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“ u Beogradu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply