U oktobru Zavirite u Lipsku pećinu uz posebne popuste

lipska6

Lipska pećina, koja se nalazi u blizini Prijestonice Cetinja, na skretanju prema Nacionalnom restoranu Belveder,  pirpemila je u oktobru za posjetioce vikend popuste na turu Zavirite u pećinu.

Vikendi za djecu su 8. i 9. oktobra,  kao i 15. i 16. oktobar kada je ulaz za djecu do 15 godina besplatan. Da bi djeca ostvarila popust moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja. Ova akcija ne važi za organizovane grupe djece.

lipska4

Vikendi za prijatelje su 22. i 23. oktobar, kao i 29. i 30. oktobar – dvoje plus dvoje prijatelja 20 eura. Redovna cijena za četvoro ljudi iznosi 28€, a paket Vikendi za prijatelje obezbjeđuje popust od 30 odsto.

Pored vikend popusta i u ovoj sezoni je aktuelna promotivna cijena od 3 eura za djecu vrtića, osnovnih i srednjih škola koji u okviru izleta i ekskurzija posjećuju Lipsku pećinu. Cijena za njih uključuje sve što je dio cijene redovne posjete pri čemu je za ove grupe posebno odobren popust od 40 odsto.

Od 1. oktobra Lipska pećina radi skraćenim radnim vremenom i ture polaze svakog dana u 10:00, 11:30, 13:00 i 14:30 časova.

lipskapecina3

Sve ture pećinom počinju sa vozićem koji kreće sa besplatnog parkinga i vozi do ulaza u pećinu. Isti vozić posjetioce vraća nazad do parkinga, a sama tura se sprovodi u pratnji obučenih vodiča koji posjetoce upoznaju sa istorijatom i nastankom pećine. Pored parkinga, vozića i pratnje vodiča u cijene ulaznica za posjetu Lipskoj pećini je uključeno još i osiguranje posjetilaca, kao i orpema za ture za koje je neophodna.

U 2015. godini Lipska pećina je bila dobitnik Wild Beauty nagrade za nabolju atrakciju u Crnoj Gori koju dodjeljuje Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore. Nakon ove prestižne nagrade, uslijedila su i priznanja od posjetilaca. U 2016. godini Lonely planet preporučuje Lipsku pećinu kao nezaobilaznu atrakciju u Crnoj Gori, dok je TripAdvisor, na osnovu utisaka posjetilaca, pozicionira kao obaveznu atrakciju na Cetinju. Dobrom kotiranju na ovim sajtovima, koji predstavljaju nezaobilazna mjesta informisanja svih stranaca koji našu zemlju posjećuju, doprinijela i činjenica da, pored kvalitetne usluge koju ovo preduzeće pruža, svoju ponudu konstantno i dopunjuje.

lipska5

“Tokom sezone su u pećini organizovani i događaji koje ovi predjeli ne pamte. Pored redovnih tura koje su dostupne svakog dana u pećini su organizovani i koncerti, kongresi, tim bilding aktivnosti za preduzeća i digustacije crnogorskih vina, naravno, avanturistički poduhvati kao što su  spuštanje na konopima i lov na blago nijesu izostali”, kažu u menadžmentu.

Dodaju da se trude da svake godine predstave posjetiocima i neki novi vid usluge. Ove godine su imali prilike da, za istu cijenu karte, vide još dvije dvorane koje su valorizovane i osposobljene za prijem posjetilaca, kao i da se prošetaju restaurirnim stepenicama izgrađenim 1918. godine.

lipska-pecina

Za više informacija posjetite Facebook stranicu Lipske pećine.

Lipska pećina je otvorena za posjetioce 13. jula 2015. godine kao jedini projekat ovog tipa u Crnoj Gori. I danas je Lipska jedina pećina na ovim prostorima koja je valorizovana i uređena za turističke posjete, a koja nakon samo godinu dana postojanja predstavlja nezaobilaznu atrakciju u našoj zemlji.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply