Ministarke za porodilišta prikupile oko 13 hiljada eura

jasavic

Oko 13 hiljada eura prikupljeno je prvog dana kampanje Za radost prvog plača – Zdrave bebe, zdravi ljudi, zdravo društvo koju su priredile potpredsjednica Vlade Crne Gore Azra Jasavić, ministarke odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić, nauke prof. dr Sanja Vlahović, bez portfelja Marija Vučinović i direktorica KIC-a “Budo Tomović” mr Snežana Burzan.

“Od toga iznosa kompanija Čelebić je, povodom 25-godišnjice rada i otvaranja City malla donirala tri puta po tri hiljade eura za tri porodilišta, u Bijelom Polju, Rožajama i Cetinju. Internacionalni klub žena Crne Gore donirao je Kliničkom centru Crne Gore aspirator, u vrijednosti od oko dvije hiljade eura. Najavljeno je da će kampanju Za radost prvog plača uplatama podržati i predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović, premijer Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i drugi čelnici Glavnog grada, Ženski košarkaški klub Budućnost, kao i restoran PerSempre”, navodi se u saopštenju Vlade.

Svečanoj Humanitarnoj akademiji, koja je danas održana u Velikoj sali  KIC-a “Budo Tomović”, prisustvovali su i ministar zdravlja Budimir Šegrt, crnogorski ombudsman Šućko Baković, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, predstavnici gradskih institucija, privrednici, selektor reprezentacije Dragan Adžić, pomoćnica selektora Bojana Popović sa komplet timom Zlatnih lavica, notari, predstavnici brojnih NVO-a, medija, sugrađani i mnogi drugi.

Akademiju je otvorila potpredsjednica Vlade Crne Gore Azra Jasavić, izražavajući zadovoljstvo što je ova akcija okupila brojne žene sa porukom da žene za žene mogu i moraju uraditi mnogo više. Osim toga istakla je da će ova akcija trajati u kontinuitetu i da vjeruje da će neki drugi plemeniti i humani ljudi nastaviti da je promovišu.

Izvor: CDM

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply