U subotu besplatno video predavanje dr Ranka Rajovića Rastimo pametno

 

DrRanko-Rajovic

U subotu 1. oktobra 2016. od 18 sati, u galerijskom prostoru centra The Capital Plaza, a u okviru info dana Stiže nam beba, koji organizuje udruženje Roditelji, biće organizovano uživo internet predavanje Rastimo pametno, dr Ranka Rajovića, autora NTC programa učenja.

Predavanje je besplatno, a namijenjeno je svim roditeljima i onima koji će to uskoro postati. Dr Ranko Rajović, doktor interne medicine, dugogodišnji predsjednik Komiteta svjetske Mense za nadarenu djecu i jedan od autora programa NTC sistema učenja, koji se bazira na primjeni neurofiziologije u pedagogiji, pred zainteresovanim roditeljima, u direktnom prenosu preko Skajpa, govoriće, između ostalog, o važnosti funkcionalnog znanja, ali i o tome koje aktivnosti oštećuju razvoj djeteta, a da toga roditelji nijesu ni svjesni. Biće riječi i o aktivnostima koje stimulišu ukupni dječji razvoj.  

Dr Rajović je jedan od najvećih autoriteta u području vaspitanja i obrazovanja na našim prostorima, a njegov sistem učenja, NTC, primjenjuje se na različite načine u 15 evropskih zemalja. Sistem podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih nauka, posebno pedagoških – porodične pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

Taj sistem učenja predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja navedenih naučnih disciplina, što je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom. Pritom je riječ o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj.

Program nudi načine prepoznavanja nadarene djece, njihove karakteristike i puteve ka povećanju IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja. Naglašava važnost porodice i šire društvene zajednice (vrtići, škole, centri za nadarene) u razvoju nadarene djece.

Predavanje dr Rajovića organizuje se u okviru info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba, koji udruženje Roditelji organizuje treći put, ovog puta uz podršku centra The Capital Plaza, agencije Yellow Event i Doma zdravlja Podgorica. Organizacijom ove manifestacije Udruženje obilježava Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održava i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Udruženje Roditelji poziva buduće roditelje, one koji to već jesu, ali i članove njihovih porodica da iskoriste priliku i na jednom mjestu dobiju odgovore na brojna pitanja koja se javljaju tokom priprema za dolazak novog člana porodice.

Organizaciju predavanja pomogli su The Capital Plaza, Yellow event i Telemach.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na adresi: http://bit.ly/2dgBLKS

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply