Novi anonimni donator za Ivino liječenje dao 10 hiljada eura

iva

Na račun za nastavak liječenja malene Novljanke Ive Bijelić danas je uplaćeno još oko 10 hiljada eura, a darodavac je htio da ostane anoniman, potvrdili su za Radio Jadran organizatori humanitarnih akcija u Herceg Novom, navodeći da se humani ljudi svakodnevno javljaju da pomognu. Nakon anonimnog sportiste koji je nedavno uplatio 50 hiljada eura, ovo je druga velika uplata za Ivu, koja se već tri mjeseca liječi na klinici za onkologiju u Njemačkoj od dječijeg sarkoma.

Akciji su se priključile juče i posade sa kruzera MSC. Nakon pomoraca sa kruzera MSC Lirica, pomoć je stigla i od posada sa MSC Deila, MSC Lucy, MSC Sindy i MSC Silvana. Riječ je o iznosima od 500 – 2000 eura.

U akciju su uključene i poslovnice Pošte Crne Gore na teritoriji opštine Herceg Novi, u kojima su postavljene kutije za donacije. Tako je u poslovnici u Herceg Novom do sada uplaćeno 992 eura, u Igalu 527 eura, u Meljinama 237 eura i u Zelenici 120 eura.

Humanitarne akcije se ne prekidaju, pa će tako ovog vikenda u Sportskom centru u Igalu biti organizovan Humanitarni košarkaški turnir u sklopu akcije Srcem za Ivu – osmjehom do pobjede. Na turniru učestvuju 4 kluba: Teodo, Sutjeska, Bosna Royal i “domaćin” Primorje. Utakmice će biti odigrane u subotu od 17 h kada se sastaju Sutjeska i Teodo, a od 19.30 h Primorje i Bosna Royal. Borba za III mjesto najavljena je u nedjelju od 16 h, a za I, dva i po sata kasnije od 18.30 h. Cijena ulaznice je 2 eura, a sav prihod namijenjen je za pomoć Ivi.

Akciju prikupljanja novca unazad mjesec pomažu i barski sportisti, pa će tako ovog vikenda u OŠ Jugoslavija biti organizovan odbojkaški turnir Galeb kup 2016. Turnir se organizuje na inicijativu Božidara Nikolića Čarlija, zaljubljenika u odbojku, barski sport, ali i velikog humaniste koji je proteklih mjesec i više, veoma aktivno pokretao Barane da se priključe prikupljanju novca. Kako je napisao na Fb, neki klubovi su već obećali pomoć od po 100 eura, koje će uplatiti na žiro račun Ivinog oca.

Osim takmičarskog, turnir koji se organizuje u čast dana osnivanja Odbojkaškog kluba Galeb je humanitarnog karaktera, pa organizatori pozivaju sve koji su u mogućnosti da podrže akciju.

Inače, Iva je nakon par dana u rodnom Herceg Novom opet  u Njemačkoj gdje se očekuju rezultati snimanja na PET skeneru i magnetnoj rezonancii i dalja terapija.

Za uplate iz Crne Gore, u CKB banci, žiro račun je 510000000112383270 na ime Pero Bijelić.

Za uplate iz inostranstva:

Field 57 – Account with Institution:

Party Identifier 100 9363045 0000
Swift Address   CKBCMEPG
Name   CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA AD PODGORICA

Field 59 – Beneficiary Customer:
IBAN     ME25510260797324001246
Name & Address BIJELIC R. PERO
MICA VAVICA 5
85340, Herceg Novi, MONTENEGRO

Izvor: VolimPodgoricu

 

Leave a Reply